avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Deciziile penale sau civile , fara parafa si semnatura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Deciziile penale sau civile , fara parafa si semnatura presedintelui,judecatorului si asistenti judiciari sint valabile ?

Cind o decizie penala sau civila trimisa prin posta este fara parafa si semnatura completului de judecata ,aceasta este valabila ? sau poate fi atacata ? conform legilor in vigoare !
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
cornel45hd, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:19, 17 Februarie 2018
Pai ei semneaza si parafeaza originalul (detinut de instanta), nu stiu daca e necesar sa semneze copiile. In orice caz, originalul trebuie semnat, ala are putere.

Decizia poate fi atacata pe cai ordinare sau extraordinare, dupa cum prevede legea.

Pe urma decizia e una, motivarea deciziei e alta (vine mai tarziu sau trebuie s-o ridicati personal/prin avocat).

Plus ca in general o decizie nu e valabila imediat, ci doar daca ramane definitiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Minuta nesemnata de judecator aporti aporti Am primit o minuta a sedintei camerei de consiliu a judecatorului de camera preliminara care este semnata doar de grefier prin care mi se respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Procedura de utilizare testament autentic laura1016 laura1016 Am nelamurirea la ce se foloseste Duplicat Testament . In caz de procedura succesorala , se utilizeaza duplicatul sau se foloseste originalul existent in ... (vezi toată discuția)