avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... impotriva cui se actioneaza?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

impotriva cui se actioneaza?

Am depus o petitie pentru rezolvarea a unei probleme catre institutia A. Impreuna cu petitia am depus si inscrisuri doveditoare.
Institutia A, nu a putut sa imi solutioneze imediat problema, a trebuit sa apeleze la institutia B pentru ajutor in vederea a unei verificari pe baza inscrisurilor ce le-am depus la petitie.
Institutia B a efectuat verificarile, apoi a comunicat raspunsul catre institutia A, iar in raspuns, institutia B a mintit, a dat un raspuns fals.
Institutia A, primind rezultatele cercetarilor efectuate de catre institutia B, a admis solutia admisa de catre institutia B, iar mie personal mi-a respins solicitarile mentionate in petitie in baza celor mentionate de catre institutia B.

In situatia descrisa mai sus, ce pot sa fac?
Ma gandesc sa depun o plangere penala sau o actiune in contencios administrativ, varianta a 2-a pare mai buna, dar impotriva carei institutii sa actionez? Impotriva institutiei A care a admis solutia falsa a Institutiei B, sau impotriva institutiei B care a falsificat?

Parerea mea e ca trebuie sa ma indrept cu o actiune impotriva institutiei A, deoarece la aceasta institutie am depus petitia spre solutionare, dar daca institutia A a apelat la institutia B pentru ajutor, iar institutia B a dat un raspuns fals catre institutia A, atunci dupa ce introduc actiunea impotriva institutiei A, aceasta la urma poate sa se indrepte impotriva institutiei B.
Ce ma sfatuiti sa fac?

(Din pacate, nu pot da numele institutiilor, de aceea am mentionat doar cu literele A și B).
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Just-drept, utilizator
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 20:03, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, in raport cu expunerea, fara a exista vre-o referire la obiectul petitiei, nu va pot spune decat ca, in contencios administrativ inainte de a va adresa instantei de judecata va trebui sa parcurgeti etapa de procedura prealabila. Dupa aceasta, va veti putea adresa instantei in vederea recunoastrerii unui drept legal, care v-a fost incalcat.
In cee ce priveste formularea unei plangeri penale, va trebui sa cantariti cu atentie eventualele invinuiri pe care ati avea de gand sa la aduceti cuiva. ......

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

in contencios administrativ inainte de a va adresa instantei de judecata va trebui sa parcurgeti etapa de procedura prealabila. Dupa aceasta, va veti putea adresa instantei in vederea recunoastrerii unui drept legal, care v-a fost incalcat.
In cee ce priveste formularea unei plangeri penale, va trebui sa cantariti cu atentie eventualele invinuiri pe care ati avea de gand sa la aduceti cuiva. ......

Puteti sa imi spuneti in ce consta parcurgerea etapei de procedura prealabila?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

In plangerea penala pot sa aduc Invinuire de fals si abuz in serviciu impotriva functionarului de la institutia B, dar cum nu am intrat direct cu functionarul de la institutia B, ci cu institutia A care a admis cele mentionate in adeverinta ale functionarului institutiei B, ar insemna ca plangerea sa o fac impotriva functionarului de la institutia A?
De fapt functionarul public de la institutia B ca a avut de efectuat o sarcina de verificare, acesta a falsificat, a emis o adeverinta falsa, necorespunzator cu adevarul real, apoi a trimis raspunsul fals catre institutia A, insa institutia A nu are de unde sa stie ca institutia B a dat un raspuns fals, doar daca eu depun o alta petitie la institutia A cu inscrisurile doveditoare ce intra in contradictie cu raspunsul dat de functionarul public de la institutia B. (Un fel de contestatie).
Just-drept, utilizator
Plangerea penala daca,sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de fals,uz de fals,abuz in serviciu,trebuie formulate impotriva faptuitorilor.

DAN POPESCU a scris:

Plangerea penala daca,sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de fals,uz de fals,abuz in serviciu,trebuie formulate impotriva faptuitorilor.

D-le avocat Popescu,

Din pacate, nu prea am incredere ca procurorii si judecatorii din penal imi vor da dreptate. Am mai trecut prin asemenea situatii, procurorii dau NUP la plangere, iar judecatorul de camera preliminara imi va respinge plangerea impotriva ord. de NUP a parchetului. Si atunci, am dat-o in bara pentru ca nu mai exista nici o cale de atac impotriva hotararii penale data de judecatorul de camera preliminara in baza art. 341 alin 6, lit. a) cpp.

Nu ar fi mai bine sa atac in contencios administrativ raspunsul institutiei A ce mi-a respins cele solicitate in petitie, aratand ca institutia A ce trebuia sa imi solutioneze petitia, mi-a respins solicitarea mentionata in petitie in baza celor mentionate in adeverinta de catre institutia B?
Iar in instanta de contencios administrativ, voi solicita daune morale de la institutia A, si, in cazul cand judecatorul va vedea ca am dreptate in baza probelor ce le voi depune la dosar si imi va admite actiunea impotriva paratei (institutia A) care va fi buna de plata la daune morale fata de mine, aceasta din urma (institutia A), sa depuna plangere penala impotriva functionarului de la institutia B care a emis o adeverinta cu mentiuni necorespunzatoare adevarului.

De ce sa depun eu plangere penala impotriva functionarului de la institutia B? Eu nu am apelat la institutia B in vederea rezolvarii problemei mele, ci institutia A a apelat la serviciile institutiei B, dar institutia B, nu si-a facut treaba, ci a falsificat, asa ca in opinia mea, institutia A trebuie sa depuna plangere impotriva institutiei B pentru fals, abuz in serviciu s.a.m.d.

Pana la urma, cum sa procedez?
Just-drept, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in contencios administrativ cand nu ti se raspunde la o cerere Just-drept Just-drept Buna seara, Am depus o cerere la o institutie publica, iar eu nu am primit un raspuns. Stiu ca cf. art. 8 din OUG 27/2002, institutiile publice au ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unei societati pentru fals in inscrisuri si uz de fals nbranza nbranza Am efectuat o plangere penala impotriva societatii pentru fals in inscrisuri si uz de fals. Societatea avea 4 angajati. Expertiza tehnica a consemnat ca ... (vezi toată discuția)
Plangere fals in inscrisuri - parte vatamata, consecinte respingere plangere anemona37 anemona37 Am facut o sesizare(plangere-nu ma pricep prea bine) la politie de fals in inscrisuri si uz de fals fara sa am o dovada ,numai banuieli(care de fapt sunt ... (vezi toată discuția)