avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna..spuneti-mi cum se procedeaza in cazul in care unul din mostenitori nu doreste sa se prezinte la succesiune sau sa aduca actele pt a se face succesiunea.Tatal meu ar mai fii avut un frate (este decedat )iar el (decedatul )are un copil de 19 ani.El nu doreste sa aduca actele pt a se face succesiunea pe casa batraneasca..Cum se procedeaza in acest caz si cine are castig de cauza..multumesc..astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:20, 13 Februarie 2018
Va adresati instantei pentru dezbaterea succesiunii pe cale judecatoreasca.
In primul rand ar trebui sa acceptati mostenirea. Apoi, daca nu va intelegeti, va puteti adresa instantei de judecata.
Dati o declaratie notariala de acceptare a succesiunii,urmati procedura prealabila prevazuta de art.193(3)NCPC, si,apoi formulati actiune in instanta petnru dezbaterea succesiunii.
Buna ziua,
1. Cu actele pe care le aveti si datele detinute formulati o cerere catre instanta chemandu-l in judecata pe varul care nu vrea sa colaboreze.
2. Solicitati instantei sa formuleze adrese catre primarie pentru a emite adeverinte din care sa reiasa toata masa succesorala si datele de deces ale unchiului.
3. Cotele nu se schimba dar cheltuielile avansate de dumneavoastra se vor imparti cu varul parat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate flori2009 flori2009 Buna ziua! In anul 2002, un var (primar) a semnat si a ridicat un titlu de proprietate al unui unchi de-al nostru care era decedat din anul 1996, declarandu-se ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)