avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar noaptea în mișcare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar noaptea în mișcare?

Imaginile surprinse de aparatul radar pe timp de noapte sunt neclare,ce viteza se ia drept proba? Viteza când nu se vede mașina și numărul de înmatriculare,ci doar o lumina neclara sau viteza din momentul vizibilității numărului de înmatriculare al mașinii ce a fost depistata de aparatul radar?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:36, 14 Februarie 2018
Viteza cand nu se vede masina este aceea cu care v-a prins radarul, cand va apropiati de echipajul de Politie, iar pe masura ce va apropiati se clarifica si imaginea.....Nu asta-i problema..... problema este ca, ... exista inregistrare....
Se ia in considerare inregistrarea video si conformitatea sa (asta e dreptul dvs. sa verificati si eventual sa contestati) cu NML-021/2005 . . [ link extern ]
Totodata sunteti indreptatit sa cereti prin plingerea contraventionala (deoarece ati fost sanctionat in baza art. 121 alin 1 din HG 1391/2006) urmatoarele documente de proba puse la dispozitie de intimat (IPJ din judetul respectiv):
1. Avizul metrologic in termen (sa nu fie expirat) al aparatului radar care a facut inregistrarea si care trebuie sa arate ca este montat pe aceeasi masina MAI trecuta in PV de contraventie.
2. Atestatul de operator radar al celui care a facut inregistrarea si pe care trebuie sa se regaseasca acelasi ID cu cel de pe film.
3. Manualul de operare a modelului de radar (tradus in limba romana) care a facut inregistrarea, pentru a vedea daca operatorul radar a respectat instructiunile de operare.
Manualul original pentru Autovision BEE III MPH:
[ link extern ]
Toate aceste cerinte se bazeaza in drept pe art. 121 alin 2 din HG 1391/2006.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotestare p. v. circulatie pavelbuta pavelbuta Am fost amendat pentru depasirea vitezei in localitate.Masina politiei se afla la iesirea din localitate inaintea tablitei cu localitatea respectiva,loc unde ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)