avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cotestare P. V. circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cotestare P. V. circulatie

Am fost amendat pentru depasirea vitezei in localitate.Masina politiei se afla la iesirea din localitate inaintea tablitei cu localitatea respectiva,loc unde m-a orit si pe mine.Pot cere anularea P.V.deoarece s-a scris ca P.v,s-a intocmit in loc. respectiva.Am si doi martori care pot sa confirme ca P.V.afost intocmit in afara localitatii
Daca mentiunea din cuprinsul PV nu corespunde realitatii....se va mentiona in cuprinsul contestatieie acest aspect...
Va pierdeti timpul cu un asemenea motiv, nu schimba cu absolut nimic situatia, nu va da cistig de cauza in acest proces. Mai degraba cautati motive intemeiate si studiati OG2/2001 pentru asta. In ceea ce priveste motivul pentru care ati fost sanctionat, depasirea vitezei, veti putea face referire mai ampla in raspunsul la intimpinare deoarece se ia in considerare inregistrarea video si conformitatea sa (asta e dreptul dvs. sa verificati si eventual sa contestati) cu NML-021/2005 . .
[ link extern ]
Totodata sunteti indreptatit sa cereti prin plingerea contraventionala (deoarece ati fost sanctionat in baza art. 121 alin 1 din HG 1391/2006) urmatoarele documente de proba puse la dispozitie de intimat (IPJ din judetul respectiv):
1. Avizul metrologic in termen (sa nu fie expirat) al aparatului radar care a facut inregistrarea si care trebuie sa arate ca este montat pe aceeasi masina MAI trecuta in PV de contraventie.
2. Atestatul de operator radar al celui care a facut inregistrarea si pe care trebuie sa se regaseasca acelasi ID cu cel de pe film.
3. Manualul de operare a modelului de radar (tradus in limba romana) care a facut inregistrarea, pentru a vedea daca operatorul radar a respectat instructiunile de operare.
Manualul original pentru Autovision BEE III MPH:
[ link extern ]
Toate aceste cerinte se bazeaza in drept pe art. 121 alin 2 din HG 1391/2006.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
latka, utilizator
Mie nu mi se pare ca vi se aduce vreo vatamare prin aceasta consemnare care sustineti dvs ca ar fi eronata, de altfel, observ ca nici nu contestati depasirea vitezei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar noaptea în mișcare? Emilian Alexandru Emilian Alexandru Imaginile surprinse de aparatul radar pe timp de noapte sunt neclare,ce viteza se ia drept proba? Viteza când nu se vede mașina și numărul de ... (vezi toată discuția)
Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)