Buna ziua !
Am cumparat o masina fara certificat fiscal, vânzătorul promițându mi ca o sa mi l dea ulterior.
Eu sunt din jud Bihor. Ulterior am aflat că nici vânzătorul de la care am cumparat eu masina nu o avea înregistrată pe numele sau. Masina este înregistrată pe o anumită persoana din județul Prahova, care a vândut o pentru prima dată la o altă persoană x, care a vândut o la o altă persoană y, după care a ajuns in judetul meu si in cele din urmă la mine.
Deci, masina nu este trecuta la primăria celui care este proprietarul mașinii în talon.
Am sunat pe la primarii, fiecare spune că masina nu este trecuta la ei, ca nu pot lua legătura cu proprietarul.
Sunt disperat, nu stiu ce sa fac.
Eu aș vrea sa înmatriculez masina pe mine,am vreo sansa in aceste circumstanțe?
Ce fel de document vanzare cumparare auto ati incheiat in lipsa certificatului fiscal ?
Pentru solutionare este necesar sa contactati proprietarul din CIV
Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra mijloacelor de transport, proprietarii bunului ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificat de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează.
Actele incheiate fara acest certificat de atestare fiscala sunt nule de drept.
Asa cum s-a mai spus, cautati proprietarul din cartea de identitate a masinii!
Certificat fiscal
robert_sgr
Buna ziua,
Sunt din Targoviste, si in cursul lunii trecute am achizitionat o masina de la un individ din Pitesti. Am facut contract de v-c cu acesta, iar ... (vezi toată discuția)