avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua va rog sa ma indrumati in ceeace urmeaza sa intreprind...tatal meu a murit in 2003 si s-a facut succesiunea sub semnul presiunii din partea fratelui meu care a ramas in casa cu parintii ( nu este casatorit , nu are alt domiciliu) deci eu am semnat ca renuntator dupa tata in ideea ca va ramane sa aiba grije de mama, acum 2 saptamini in feb. 2018 s-a prapadit si mama si de asemeni doreste sa faca succesiunea f. repede si la fel ma conditioneaza sa renunt din nou si la partea dupa mama ( motiveaza ca este casa lui asa i-ar fi spus parintii dar nu exista testament sau alte inscrisuri....eu sunt casatorita si am un apartament unde stau cu copii si sotul apartament proprietate cumparat in rate cu banii mei) dar de data asta l-am rugat sa ma accepte si pe mine cu putinul ce-mi revine dupa mama si nici nu vrea sa auda...nu inteleg ce il inversuneaza atat dar vrea sa ramana unicul mostenitor....va rog frumos sa-mi spuneti ce sa fac ? unde sa ma duc si cu acte ? si daca am dreptul legal sa cer acum acest drept dupa mama ? ( dupa tata am fost nevoita sa renunt ).Din momentul in care i-am spus acest aspect fratelui s-a enervat , a spus ca nu este de acord si ca nu mai semnam nimic...nu-mi mai raspunde la telefon sa putem discuta civilizat si chiar nu stiu ce poate pune la cale...aceasta casa se afla in sectorul 3, este f. uzata si v-a trebui vinduta iar el vrea ca totul sa-i apartina iar eu sa nu apar in nici-un act ...va rog frumos sa-mi spuneti legal ce sanse am si cum trebuie sa procedez.Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra cit mai urgent posibil
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 10:22, 14 Februarie 2018
Buna dimineata
Dvs ati renuntat la succesiunea dupa tata prin declaratia de renuntare pe care ati facut-o.
La momentuul de fata va duceti la notar (in calitate de fiica a decedatei) si faceti declaratie de acceptare succesiune.
Aceasta declaratie se va inregistra intr-o baza de date INFONOT, iar cand fratele dvs va vrea sa faca succesiunea , (in ideea in care sa presupunem ca nu v-ar anunta) notarul va vedea aceasta declaratie si atunci va trebui sa va caute si sa discutati problema.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dezbatere succesiune annapopa1976 annapopa1976 buna , rog sfat in urmatoarea situatie: parintii decedati , mama decedata in 2005, tatal decedat in 2014, casatoriti , suntem 3 frati buni si un frate vitreg( ... (vezi toată discuția)
Act de mostenire Iohanna Iohanna Buna ziua, Am on intrebare referitoare la mostenire. Tatal meu a decedat acum 12 ani. Mama este inca in viata, iar eu sunt singurul lor copil. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Buna seara. părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un ... Cradu85 Cradu85 Buna seara. Părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un apartament cu 4 camere. Părinții au divorțat în urmă cu 15 ani, dar nu au făcut ... (vezi toată discuția)