avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Modificari apartament credit ipotecar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Modificari apartament credit ipotecar

Buna ziua,
Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament si am facut antecontractul cu avansul de 15%, acesta are cadastrul facut dar eu am modificat destinatia bucatariei, astfel bucataria o fac dormitor si o voi muta in living (bucatarie open space). Dupa o discutie cu dezvoltatorul am mutat instalatile de gaz (proiect nou) si apa in living si deasemenea centrala termica. Credeti ca or sa fie probleme din aceasta cauza la venirea evaluatorului?
Cel mai recent răspuns: Emilian Ion , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:32, 12 Octombrie 2021
Daca dv ati executat modificarile anterior incheierii raportului de evaluare,expertul va constata diferente semnificative intre real si cadastru iar fondul de garantare va respinge dosarul
Nu este credit de prima casa si nu sunt modificari ale structurii, nu a fost daramat/construit niciun perete.
Toate modificarile pe care le-ati facut trebuie sa se regaseasca in proiectul apartamentului, cu toate avizele necesare (ma refer in special la avizul pentru gaze si de la Inspectoratul de stat in ctii.). Cadastrul trebuie sa includa si toate modificarile facute, conform proiectului completat.
In urma evaluarii facute de banca se vor constata diferentele si daca nu veti prezenta actualizarea este posibil ca respectivul precontract pentru credit ipotecar sa nu fie confirmat sau sa fie stabilite clauze suplimentare legate de costurile pentru actualizarea cadastrului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Avand in vedere ca este un apartament nou construit, puteti sa cereti dezvoltatorului sa va faca proiectul apartamentului conform ultimelor modificari. In acest fel nu veti avea probleme la banca.
O zi frumoasa!
Daca dezvoltatorul va accepta sa modifice proiectul initial nu ai pentru apartamentul dvs. o va face doar cu costuri suplimentare pentru proiect.

Alte discuții în legătură

Modificare apartament Marya.M Marya.M Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament si am facut antecontractul cu avansul de 15%, ,urmeaza sa i iasa cf ul in noiembrie,dar eu am ... (vezi toată discuția)
Apartament modificat Marya.M Marya.M Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament la care cf ul ii iasa intr o luna si am facut antecontractul cu avansul de 40%, acesta are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema cu un apartament deja achizitionat prin ... Oanaandrei17 Oanaandrei17 Buna ziua! Am o problema cu un apartament deja achizitionat prin credit ipotecar. In realitate apartamentul este cu 3 camere, bucatarie +living open space dar ... (vezi toată discuția)