avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere unilaterala contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere unilaterala contract

Buna ziua!
Avem o intrebare legata de un contract cu un furnizor de marfa, Contract Vanzare Cumparare, care merge de 5 ani, cu reactualizare automata.
Cu acel furnizor, o firma multinationala dar cu probleme in a-si tine obligatiiel contractuale,(termene de plata,stocuri,livrari) ;orice modificare au facut-o schimband fortat acte aditionale fara acordul partilor, cu mentiunea, daca nu semnati reziliem contractul.
Desi am platit toate sumele la termen, si avem garantii de peste 100000lei(BO si cec avalizate). de la 31.12.2016 ne-au trecut la plata in avans.
Anul 2017 in curs l-au incheat cu scrisoare de rezilier contract ,desi noi am achitat tot anul in avans.

Trecand in revista toate aceste ilegalitati facute de aceata firma "germana de renume mondial", termenul la care contractul expira era in 24.11, iar notificarea de reziliere se face cu cel putin 30 zile inainte,deci 24.10. Ei au trimis notificare pe 12.12,,sosind la noi pe data de 21.12.

Practic noi le-am facut piata timp de 5 ani si de anul asta dau la inca 2-3 firmie noi infiintate marfa, iar noua ne-au inchis contul de cumparare. Avem pierderi de vanzari de peste un nr miliarde pe an si clienti care automat au fost preluati de concurenta, inclusiv pe alte produse pe care nu le vindem de la acel brand.

Cum vedeti solutia?

Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: moldenerg , utilizator 13:36, 27 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Au spus ca trimit niste rapoarte de verificare a Asiguratorului Euler pentur 10000 euro si ca ar fi dat refuz. Realitatea insa e ca am platit intre 2 si 6 miliarde lei pe an cu CEC trimis de noi prin posta(ei nu trimit agent), fara nici o incidenta bancar la orice plata, la orice furnizor.
Deci 10000 euro este o suma hilara ,tinand cont ca noi am rulat din 2013 cu ei la termen.

Nu exista furnizor care sa nu ne ofere limita credit(inclusiv OMV, avem limite totale de aproximativ 1milion euro) .
Am trimis in nenumarate randuri somatii cu limitele de credit pe care le avem cu alti furnizor,si nu sunt de ordinul a 10mii euro.
De asemenea,vazand ca de 1 an am platit si in avans (nu se asteptau probabil sa acceptam), singura solutie a fost sa inchida contul.

PS Ideea interesanta e cum de, ceilalti clientii al firmei "germane" au limite de credit ,desi au cifre de afaceri mult mai mici sau similare cu noi.
De asemenea sunt mici societati infiintate de cateva luni in oras ,care mai nou sunt distributiorii firmei.. si automat au preluat clientii.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
moldenerg, utilizator
Va multumesc!

In cat timp avem posibilitatea sa deschidem actiune in instanta?
Exista avocati care se ocupa cu aceste spete , care intra in sfera Concurentei si a Problemelor juridice în afaceri - contracte între profesionişti?
As dori sa stiu ce daune pot solicita si care sunt taxele judiciare aferente,

Anda Năstase a scris:

Bună ziua,

V-au justificat în vreun fel trecerea la plata în avans? Trebuie analizate prevederile contractuale și uzanțele dintre părți. În principiu, se pot solicita despăgubiri pe calea unei acțiuni în pretenții.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a raspuns in termen de 30 de zile andreipetre andreipetre Buna ziua, stiu din auzite ca daca in urma unei cereri scrise de orice fel adresate unui furnizor de servicii nu se primeste raspuns in 30 de zile, se poate ... (vezi toată discuția)
Respingere factura ilmir1 ilmir1 Am urmatoarea situatie. In 27 februarie am convenit cu un partener de afaceri sa fac un transport pt el. Marfa trebuia sa aiba 900 kg iar pretul convenit a ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila, abuz? adrianamihaela adrianamihaela buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 ... (vezi toată discuția)