Buna ziua,
Am urmatoarele nelamuriri:
1. cf. Legii 230/2007 art.25,lit.c:
“ proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza”
Intrebare:
• un membru al familiei (sotia sau fiul) care il reprezinta pe proprietar (sot) in adunarea generala trebuie sa aiba imputernicire scrisa si semnata de catre proprietar (sot)?
2. cf. Legii 230/2007 art.25,lit.d:
“un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza”
Intrebare:
• daca in Statutul Asociatiei de Proprietari ai blocului in care locuiesc este precizat ca:
“un membru al asociatiei poate reprezenta cel mult un membru absent prin imputernicire scrisa”
In acest caz ce se aplica; Legea 230/2007 art.25 lit.d sau Statutul Asociatiei de Proprietari?
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Da, trebuie sa aiba imputernicire. Daca sotia este coproprietar nu este necesara imputernicirea.
2. Statutul a fost votat in adunarea generala si prevaleaza legii 230/2007, bineinteles prevederile trebuie sa indeplineasca conditiile de legalitate.
La fel este si in cazul contractelor incheiate intre parti, prevederile contractului prevaleaza fata de prevederile codului civil sau ale legii.
De ex. in lege se prevede numai faptul ca membrii din CEx, sa fie in numar impar, in statut ar trebui sa fie prevazut din cati membri sa fie compus CEx, ori prin hotarare AG.
Statutul este "un fel" de contract intre parti.