avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reprezentare proprietar in adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reprezentare proprietar in adunarea generala

Buna ziua,
Am urmatoarele nelamuriri:
1. cf. Legii 230/2007 art.25,lit.c:
“ proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza”
Intrebare:
• un membru al familiei (sotia sau fiul) care il reprezinta pe proprietar (sot) in adunarea generala trebuie sa aiba imputernicire scrisa si semnata de catre proprietar (sot)?

2. cf. Legii 230/2007 art.25,lit.d:
“un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza”
Intrebare:
• daca in Statutul Asociatiei de Proprietari ai blocului in care locuiesc este precizat ca:
“un membru al asociatiei poate reprezenta cel mult un membru absent prin imputernicire scrisa”
In acest caz ce se aplica; Legea 230/2007 art.25 lit.d sau Statutul Asociatiei de Proprietari?

Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Rozalia99, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:32, 14 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, trebuie sa aiba imputernicire. Daca sotia este coproprietar nu este necesara imputernicirea.

2. Statutul a fost votat in adunarea generala si prevaleaza legii 230/2007, bineinteles prevederile trebuie sa indeplineasca conditiile de legalitate.

La fel este si in cazul contractelor incheiate intre parti, prevederile contractului prevaleaza fata de prevederile codului civil sau ale legii.
De ex. in lege se prevede numai faptul ca membrii din CEx, sa fie in numar impar, in statut ar trebui sa fie prevazut din cati membri sa fie compus CEx, ori prin hotarare AG.
Statutul este "un fel" de contract intre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se voteaza in adunarea generala? Dana Marin Dana Marin In adunarea generala a asociatiei de proprietari se poate vota prin imputernicire? Sunt cativa vecini care nu pot fi prezenti la adunare si m-au rugat pe mine ... (vezi toată discuția)
Este necesara o "imputernicire scrisa " data de titularul contractului unui membru de familie ? aur1940 aur1940 Buna ziua , In legea 230/2007 privind infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari \\" la art. 25 (1) litera ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitate articol adema1980 adema1980 Art. 26 din Legea 230/2007 priv asociatiile de proprietari a fost declarat neconstitutional prin decizia 670/2011. Acum ce se intampla cu dreptul ... (vezi toată discuția)