avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datorii fiscale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datorii fiscale

Buna ziua !

Am o datorie fiscala din 2012, provenita din dizolvarea firmei mele prin procedura falimentului simplificat prin lichidator judiciar desemnat de tribunal . Am fost desemnat responsabil de tribunal in urma constatariilor lichidatorului pentru creantele nerecuperate ale firmei pe motivul ca nu am fost destul de atent si nu am depus efortul maxim pentru evitarea pierderilor prin /la terti !! Intrebarea mea este daca aceasta datorie se va prescrie vreodata ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Tassaly, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tassaly , utilizator 09:59, 16 Februarie 2018
Dacă nu au fost emise acte de întrerupere a prescripției, s-a implinit la 01.01.2018.
Buna ziua !!
Va multumesc pentru raspunsul prompt si amabilitatea Dvs. ! Puteti sa=mi precizati ce se intelege exact prin acte de intrerupere ,pentru ca anual mi se trimite o adresa titulat Somatie de executare silita , daca-mi aduc bine aminte .
Acea somație e act de întrerupere deci, nu e debit prescris.De la fiecare somație se reia termenul de 5 ani ,de prescripție.
Nu inteleg ceva,am verificat in Codul de procedura fiscala art.130 aliniat 1 si acolo nu incadreaza somatia ca act de intrerupere .......... unde pot gasi in care lege ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mihaelaelenaalex mihaelaelenaalex daca sotul meu in perioada 2000 2005 a primit amenzi de circulatie in valoare intre 10000-15000 ron de la un singur organ de politie se pot prescrie?avea voie ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda davit davit Conform ART. 131 Cod procedura fiscala Inceperea termenului de prescriptie (1) Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in ... (vezi toată discuția)