avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am avut o altercație iar victima îmi cere o sumă de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am avut o altercație iar victima îmi cere o sumă de bani pe care nu mi-o permit. Ce consecințe pot fi dacă ajungem în instanță?

Buna ziua,
In urma cu aproximativ o luna am avut o altercatie intr-un local. Eram impreuna cu 2 prieteni iar alti 2 baieti au inceput sa caute cearta. Cand am vazut acest lucru noi am mers sa achitam nota si sa plecam. Intre timp unu dintre cei 2 baieti a luat un pahar si venea spre mine. Eu m-am speriat si l-am lovit pe acesta cu o sticla in cap si am fugit. El a venit dupa mine dar nu m-a prins. Mentionez ca sticla cu care l-am lovit eu s-a spart dar el nu a patit nimic. In urma acestor intamplate el a mers la politie si a depus o plangere impotriva mea. El si-a facut un tomograf si nu are nimic in urma loviturii. Politia ne-a recomandat sa o incheiem pe cale amiabila dar el imi cere o suma pe care nu mi-o pot permite. Mentionez ca toti eram sub stare de ebrietate. Vreau sa va intreb daca se ajunge la tribunal cam ce consecinte pot avea?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 08:36, 26 Februarie 2018
Dacă nu reușiți să încheiați povestea pe cale amiabilă, poate încercați o mediere, tot amiabil, însă sub îndrumarea unui mediator. Consecințele de ordin penal ar putea fi , în funcție de încadrarea juridică a faptei apreciată de organele de cercetare penală, lovire sau alte violențe, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă sau, altă încadrare pe care nu aș crede totuși să fie stabilită, și pe care nu m-aș hazarda acum să o evoc .și care are limitele de pedeapsă cu mult mai mari. Ar trebui să faceți tot posibilul să ajungeți lao înțelegere cu victima.
La politie, persoana respectiva poata sa isi retraga plangerea si va puteti intelege amiabil pentru o suma care sa ii acopere cheltuielile cu tomograful, zile spitalizare (daca este cazul), zilele lipsa de la serviciu si orice altceva ce considerati necesar. Acest lucru se poate face chiar in ziua retragerii plangerii, la sediul politiei.

Medierea este de asemenea o solutie binevenita, deoarece in cazul in care persoana vatamata se razgandeste, puteti avea ceva la mana: in acordul de mediere se pot trece diversele detalii ale intelegerii, inclusiv obligatia celor doi de a nu mai interactiona, in cazul in care se doreste acest lucru. Colegii mediatori pot confirma.

Ideea este ca nu poate cere orice suma ii trece prin cap. De aceea, se numeste intelegere: veniti si dvs cu o contraoferta, dar sincera sa fiu eu as merge la mediator, incluzand cumva in calculul final si suma cheltuita la mediator.

In legatura cu lovitura pe care i-ati aplicat-o, se numeste tot violenta. Cea mai buna aparare este fuga si sunatul la politie. Dar in astfel de momente, toti sunt infierbantati ceea ce este foarte periculos deoarece poti ucide pe cineva, iar dupa nu mai conteaza cine a inceput. Mare grija! Bafta oricum.

PFA Raluca Mitic a scris:

Cea mai buna aparare este fuga si sunatul la politie. Dar in astfel de momente, toti sunt infierbantati ceea ce este foarte periculos deoarece poti ucide pe cineva iar dupa nu mai conteaza cine a inceput.

si daca nu ai pe unde fugi? daca tot nu conteaza cine a inceput, nu mai bine stau sa ma taie sau sa imi dea cu vreun scaun in cap si din lumea dreptilor sun eu la militie. care vine, constata si cu multa compasiune/durere in suflet alearga dupa cel vinovat. NU?
waw. nu avem legi, nu?
Domnul care a deschis postarea a mentionat ca dupa ce a lovit a fugit, deci nu este scenariul pe care dvs il prezentati. Noi incercam sa venim cu raspunsuri si sfaturi la situatiile prezentate. Doar in cazul in care esti sechestrat, nu ai avea unde sa fugi si cu siguranta exista legi si pedepse pentru cei care ar face asa ceva. Situatia dintr-un bar unde orgoliile personale se infierbanta este des intalnita si trebuie sa intelegem ca legea nu face distinctie intre cel care incepe un conflict si cel care il finalizeaza prin violenta prezentata in cazul de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte in urma unei altercatii Anonimul1990 Anonimul1990 Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am avut o altercatie intr-un local. Eram impreuna cu 2 prieteni iar alti 2 baieti au inceput sa caute cearta. Cand am ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit cu o sticla si pumni in cap Nykey Nykey Buna ziua, In urma cu 5 zile am fost lovit in cap cu o sticla dupa care am fost lovit in continuare cu pumnii si picioarele in cap si alte parti ale ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit cu o sticla si pumni in cap Nykey Nykey Buna ziua, In urma cu 5 zile am fost lovit in cap cu o sticla dupa care am fost lovit in continuare cu pumnii si picioarele in cap si alte parti ale ... (vezi toată discuția)