avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere demisie impusa de sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere demisie impusa de sef

Angajatorul isi intimideaza angajatul (chelner tanar si fara experienta) spunandu i ca are dovezi ca ar fi furat bautura de la bar-pe mana cu barmanul,dat si el afara. Invocandu declaratia verbala a barmanului,care nu este de fata la discutii.
Refuza sa prezinte aceste dovezi si il convinge pe angajat ca este mai bine pentru el sa isi scrie demisia pentru a nu ii aparea in CM acest eveniment(desfacerea CM pentru furt).
Angajatul scrie cererea de demisie si o antedateaza-cu 15 zile in urma-asa cum ii spune seful.
Ce metode are angajatul de a demonstra ca a fost data afara abuziv?Nu i se mai platesc nici banii restanti din salariu,motivandu-se ca trebuie acoperita "gaura".
Multumesc
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 21:11, 21 Octombrie 2009
Foarte greu..Sesiare la politie impotriva angajatorului, declansarea unei cerectari penale.Ca litigiu de munca , pana nu se dovedeste vina angajatorului in penal, cam nic o sanasa...Imi pare rau
Nu este prima oara cand firma procedeaza astfel pentru a scapa de angajatii incomozi,nicidecum de cei incompetenti.Problema este ca cererea de demisie exista acum,angajatul nu mai e angajat,la cele relatate au existat martori.Sesizarea la politie se face impotriva firmei ?Si daca da,care poate fi motivul?
Pai daca salariatul a scris cu manutza lui personala demisia (apropo, sa inteleg ca se stia cu ceva muste pe caciulitza de a inghitit gogoritza spusa de patron????), deci, daca a scris, a pus singurel data si a mai si semnat, cine si cum sa dovedeasca ca totul s-a facut sub presiune???

Credeti ca va veni vreun angajat sa-i sustina cauza in fata instantei? Sa fim seriosi!
La cat de "greu se mai castiga astazi banul", vorba lui Paunescu, n-o sa gaseasca nici un martor.

Imi pare rau ptr el, dar revin, nu cumva stia el ceva despre amarata aia de bautura???
Daca aveti martori si probe s-ar putea ca lucruile sa se schimbe.Daca sunteti hotarat ar fi bine sa apelati la un avocat sa va redacteze plangerea penala.Doar analizand cazul concret se poate califica fapta penala.Plangerea penala se face impotriva angajatorului , persoana fizica.Doar el e cel ce a amenintat...
Au fost mai multi angajati in aceasta situatie.Cu toti s-a discutat in acelasi timp si toti au facut cerere sub amenintarea ca o mentiune in cartea de munca le-ar putea afecta o viitoate angajare.Pe moment ei au inteles ca ori semneaza cererile,ori li se va trece in cartea de munca ca au furat.Din pacate , la 20 ani oamenii sunt usor de manipulat si intimidati.

Alte discuții în legătură

Demisie luciapap luciapap Buna dimineata, am primit o demisie de la un angajat cu data de astazi 13.04.11 din motive personale, fara preaviz.Eu cum procedez: ii dau nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Semnare decizie desfacere contr munca cu art.55 medesan_nico medesan_nico sotul meu a fost obligat sa semneze o desfacere a contr de munca cu art.55 (acordul partilor) nedatata. El este agent de vanzari si un comerciant i-a zis ... (vezi toată discuția)
Probleme tina.cris74 tina.cris74 buna ziua....am si eu o mica mare problema cu actualul loc de munca...sunt barman la o firma din piatra neamt de 3 luni si jumatate...am ramas aici dupa ce ... (vezi toată discuția)