avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Necesitate actualizare date la banca daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Necesitate actualizare date la banca daca nu sunt clientul ei?

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspus.
Sotul meu lucreaza la o banca si a cerut o marire a descoperitului de card pe care il are la acea banca. Functionara i-a accesat contul de client si la starea civila scria necasatorit, el a precizat ca intre timp s-a casatorit si functionara a inceput sa ma caute pe mine in baza de date ca sa mi le actualizeze. Precizez ca: 1) sotul meu NU vrea sa ma puna coplatitor, se incadreaza pentru marire; 2) eu NU am datorii la nici o banca sau pe nicaieri; 3) eu NU sunt client al acelei banci. Am avut acum multi ani un cont la ei (pe numele de dinainte de casatorie) pe care l-am inchis demult.
Nu vor sa ii faca marirea de descoperit daca nu ma duc personal sa imi actualizeze datele (el le-a dat o copie a cartii mele de identitate dar, cica nu e suficient pentru ca apar cu numele de fata). Am fost la banca (nu am rezolvat nimic pentru ca nu le mergea scanner-ul acela special cu care trebuia sa scaneze cartea de identitate) si am intrebat de ce e nevoie de datele mele si daca atunci cand va intra in vigoare legea cu protectia datelor cu caracter personal mi le vor sterge din baza de date. Raspunsul a fost ca nu le vor sterge, ca trebuie sa fie pentru ca eu am calitatea de "sotie". Asa este? Pentru ca sunt sotia clientului unei banci, acea banca trebuie sa aiba datele mele personale?? Mi se pare absurd...
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Alina Rosu , Evaluator 09:39, 27 Februarie 2018
Aveti posibilitatea sa mergeti intr-o unitate bancara pt a va inchide contul ce-l detineti.
Sotul dvs este functionarul bancii (nu un client oarecare), motiv pt care este necesar ca toate datele sa fie de actualitate - si nu doar pt acordarea unui anumit tip de credit.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am conturi la trei banci comerciale. la toate mi s-a cerut, fara ... Eugen PANTEL Eugen PANTEL Am conturi la trei banci comerciale. La toate mi s-a cerut, fara drept de refuz, pt scanare, Cartea de Identitate. Mi se pare un abuz, avand in vedere ca CI da ... (vezi toată discuția)
Problema penala sau civila? logoash logoash Buna Am o intrebare in urma cu ceva timp am acordat un credit imobiliar unei persoane care lucra la firma lui si veniturile le-am luat in considerare ... (vezi toată discuția)
Executare silita bun comun ContSters319347 ContSters319347 Buna ziua, Sunt executat silit de o banca, pe un teren pe care il detin impreuna cu sotia. Cand am facut creditul mentionez ca eram necasatorit, iar bunul ... (vezi toată discuția)