avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecarea unui minor neinsotit in străinătate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecarea unui minor neinsotit in străinătate

Sunt mama unei fete de 14 ani.In luna iunie as vrea sa plece la mama mea in Paris.Eu și tatăl ei suntem divorțați.in urma divorțului cu sentința definitivă a irevocabilă,mi s a a încredințat in exclusivitate minorul.In cazul acesta în momentul în care fac declaratia că sunt de acord ca minorul sa părăsească țara,va mai fi nev9ie și de semnătură tatălui?Menționez că minorul va pleca cu avionul, urmând că la întoarcere sa vina împreună cu mama și fratele meu cu mașina personală.Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:34, 15 Februarie 2018
Nu e nevoie de acordul tatalui daca aveti copilul in incredintare. Cititi cu atentie dispozitivul hotararii de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii juridice kosmin_ionut kosmin_ionut Sunt divortat de 3 ani si am incredintat minorul fostei sotii spre crestere si educare in urma procesului ,Aceasta a plecat cu el in italia si acum este in ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate a unui minor toppp toppp Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o familie are 2 copii iar in urma divortului mama ramane cu ambii copii in ingrijire. Tatal accepta situatia , stabilesc ... (vezi toată discuția)
Lesire minori din tara d12d d12d Buna ziua, Am divortat in 2005 si copiii mi-au fost incredintati mie, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pot merge in strainatate cu ... (vezi toată discuția)