avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunica are 1 copil din prima casatorie , s a recasatorit cu bunicu care are si el 2 copii dintr o casatorie anterioara, bunica si bunicul nu au avut copii impreuna, decat cei din casatoriile anterioare, in 93 moare bunicul si in 98 moare si bunica.... exista un titlu de proprietate in care este trecut bunicul si la mostenitori toti 3 copii .....intrebarea este : copilul bunicii are si el drept la mostenire dupa mama sa ( bunica ) decedata ulterior bunicului ? daca da ce cota % are aceasta ( bunica) dupa moartea bunicului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:54, 15 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
daca acum se deschide in instata desbaterea succesorala......are sau nu dreptul buica la cota parte din mostenirea de pe urma sotuli?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
La decesul bunicului, prin dezbaterea succesiunii, bunica mostenea 1/4 din bunurile proprii ale bunicului si aceasta cota a ramas copilului ei.
Copii bunicului au mostenit 3/4 din acea masa succesorala.
deci copilul bunici ii revine 1/4 din bunurile ramase de pe urma bunicului si restul de 3/4 le revine celorlati 2 mostenitori pe linia paterna corect ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici 1951 RamonaGrigoras RamonaGrigoras Am următoarea problema: bunica Maria căsătorită cu primul soț, mort în 1951, rezultat 1 copil Elena. Bunica Maria recăsătorit cu bunic Petre, 3 copii ... (vezi toată discuția)