avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident provocat de un șofer de autobuz. De ce i se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident provocat de un șofer de autobuz. De ce i se cere lui să plătească costurile?

Bună ziua, aș dorii să știu în baza cărei legi un șofer de autobuz trebuie să suporte costurile unui accident făcut din vina lui?. Nu este normal ca firma de transport persoane să aibe o asigurare cassco? și implicit dacă se produce un accident din vina soferului de autobuz pagubele să fie acoperite de asigurare?. Nu mă refer accident produc când soferul de autobuz se află sub influența unor substanțe interzise pin lege sau când nu și-a respectat timpii de conducere. Știu că în ocodent există cassco prin care soferul de autobuz nu trebuie să plătească din banii personali pagubele produse.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 08:59, 18 Februarie 2018
.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Demos, utilizator
.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Demos, utilizator
Douâ aspecte sunt de discutat!
1) Bineânteles câ asigurarea întreprinderii de transport din west plâteste pagubele, ceea ce nu stiti dvs este faptul câ probele date în Ro nu valoreazâ mare lucru în Europa civilizatâ!
Acolo, mai ales în cadru transportului de persoane, se va face la angajare o analizâ psiho-socialâ complectâ al angajatului, nu se angajeazâ toti inconstientii ca sâ li se dea pe mânâ viata pasagerilor, ca în unele cazuri în Ro!!!
2) Sunteti prost informat, cei care lucreazâ în west si cei care v'au informat nu sunt experti nici în asigurâri, nici în relatii de muncâ (în mod cert nici nu cunosc bine limba patronului).
În Fr, De, RU, dupâ PRIMUL accident din culpâ sunteti avertizat de câtre angajator (chiar si în cazul în care conduceti un buldozer!)!
Al doilea, poarta!!!
Angajatorul, dacâ ar permite atitudini iresponsabile din partea soferilor lui si-ar periclita întreprinderea, când o întreprindere (în functie de talie), înregistreazâ accidente din culpâ statistic peste media pe activitate al sectorului de transport, firma de asigurâri mâreste prima de asigurare a întreprinderii de transport si se poate ajunge pânâ la refuzul de reasigurare, refuz care devine public si nici o societate de asigurare normalâ nu va mai asigura întreprinderea.
Cunosc cazuri in care întreprinderi de transport au trebuit sâ plâteascâ prime de asigurare al parcului de vehicule mai mari decât cifra de exploatare a întreprinderii pe 4 luni (la asa numitele firme de asigurare pirat).
Ori, nu-i luati de prosti pe patronii din west, când acestia investesc milioane DE € într-un parc de vehicule sâ nu credeti câ-si vor periclita capitalul pentru oricine!
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)