Pe scurt, datele problemei mele sunt:
- sunt angajat cu 1/2 norma la o scoala generala pe post de informatician - momentan singurul meu job
- am primit o oferta de angajare din partea unei scoli de soferi - conditia pusa de patron este norma intreaga (cartea de munca la societatea lui).
- nu il deranjeaza jumatatea de norma de la scoala, programul este flexibil si ne incadram in timp
Cum procedez cu postul de la scoala (pe care vreau sa il pastrez)? Ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea ocupa ambele posturi? Va multumesc.
Va veti angaja la scoala de soferi (felicitari, pe astfel de vremuri e mare lucru sa gasesti serviciu) si veti da o declaratie acolo ca functia dvs de baza este la Scoala X unde sunteti informatician si unde aveti carnetul de munca.
Multumesc de raspuns. Totusi, patronul scolii de soferi vrea ca functia de baza (lector) sa fie la firma lui, asa cere noua legislatie de organizare si functionare a scolilor de soferi. Cum procedez in aceasta situatie?
In acest caz va trebui sa va declarati functia de baza la scoala de soferi. Ptr a putea sa duceti carnetul de munca la scoala de soferi va trebui ca acesta sa fie inchis de scoala unde aveti acum carnetul.
Veti inceta raporturile de munca cu scoala si in aceeasi zi semnati un alt CIM de 1/2 norma. De ce trebuie asa? Ptr ca trebuie sa existe o dispozitie de incetare care sa fie trecuta in carnetul de munca si acesta sa poata fi inchis. Abia apoi noua firma poate sa va faca intregistrarea de incadrare cu norma intreaga si astfel sa aveti acolo functia de baza.
Discutati cu directorul scolii unde aveti 1/2 norma si explicati-i despre ce este vorba. Practic, este doar o problema de acte. Ca sa aveti inregistrarile in carnet corecte.
CIM cu norma partiala nu va mai aparea in carnet, veti avea doar inregistrarile de la scoala de soferi. Dar veniturile vor fi evidentiate prin cresterea punctului de pensie. Deci, nu veti pierde nimic.!