avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu teren pt garaj /Hărți aruncate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu teren pt garaj /Hărți aruncate

Buna ziua! Am achiziționat un apartament la care am inclus pe titlul de proprietate o suprafața de 20mp denumită “teren pt garaj” . Am toate actele pt acel teren inregulă, CF, impozit plătit la zi . Problema mea este ca cei de la cadastru nu mi-l pot “arăta” unde este , deoarece au “aruncat “ hărțile vechi, iar pe cele noi nu se distinge fiindcă sunt făcute la scara mai mare și nu se vede . Am impresia ca s-a construit ceva abuziv pe acel teren de 670mp (suma tuturor cotelor vecinilor cu drept de teren adunata) . Va rog sa îmi Spuneti care sunt pașii de urmat sau ce am de făcut pt a intra in posesia acelui teren sau pt a fi despăgubit . Menționez ca administratora asociației de proprietari ridica din umeri și zice Ca nu stie nimic . Va mulțumesc anticipat .
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Rydantares, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:43, 18 Februarie 2018
Administratorul asociatiei nu are de unde sa stie unde se afla terenul daca nu este localizat.
Va referiti la un contract de vanzare cumparare, titlu de proprietate nu prea exista in cazul apartamentelor, mai degraba in cazul terenurilor se foloseste titlul.
Spuneti ca si ceilalti vecini detin si ei terenuri ptr garaj, din schitele lor nu puteti identifica unde se afla terenul dvs? Trebuie sa existe un plan zonal macar la un vecin din moment ce cunoasteti suma tuturor cotelor.
Buna seara ! Da este contract de vânzare cumpărare , dar am 2 CF URI , unul pt apartament și terenul de sub apartament , iar altul cu suprafața terenului pt garaj . Ideea e ca nici un alt vecin nu beneficiază de acel Loc de garaj, toți îl au in acte dar fizic nimeni nu stie unde este (v-am spus in mesajul anterior de ce ) . Nu cunosc niciun vecin deoarece harta nu e detaliata înțelegeți ? Așa au spus cei de la cadastru ..și asta e problema mea . Cum pot sa ii oblig sa îmi spună unde e acel teren ? Ce pași am de urmat ? Fiindcă cineva beneficiază de acea suprafața de 670mp abuziv și bănuiesc ca cei de la cadastru au mușamalizat .
Cei de la cadastru v-au informat verbal sau in scris?
Daca ua facut-o verbal atunci faceti petitie in scris si solicitati clarificarea localizarii nr cadastral.
Dintre vecinii dvs de bloc nu sunt dintre cei care ar avea locuri ptr garaje? Poate are cineva un cadastru mai vechi ptr locuinta si garaj mai clar. Daca ar avea fiecare 20 mp ptr garaj ar insemna ca ar fi ~33 proprietari. nu sunt garaje in zona construite de proprietari? Intrebati-i pe ei ce acte au. Terenul ptr garaj nu poate fi foarte departe de bloc.
M-au informat verbal . Niciun vecin nu are garaj . Toți au primit același răspuns ca mine . Sunt vreo 4-5 garaje construite dar se afla in vecinătatea altui bloc , iar spațiu construibil lângă acele 5 nu mai este . Fără o localizare exactă degeaba presupun unde ar putea fi ...trebuie sa îmi spună ei acest lucru . Pai și la cadastru am opțiunea asta de a cere in scris ? Cum trebuie sa procedez și ce am de făcut după aceea cu acea petiție ?
Depuneti petitia si appi functie de raspuns actionati mai departe. Daca sunteti nemultumit de raspuns puteti merge cu petitia la forul superior ANCPI caruia sa ii solucitati clarificarea situatiei. Un raspuns de genul "nu stim ptr ca nu am aruncat sau nu mai exista hartile" nu este acceptabil. Cineva se face raspunzator ptr situatie si trebuie sa raspunda.Daca ati platit impozit pe teren fara ca terenul sa existe in realitate atunci trebuie sa va recuperati banii.

Alte discuții în legătură

Teren doar in acte ( loc de garaj) pentru care platesc impozit. Claudiu.general Claudiu.general Terenul este aferent unui apartament , denumit in acte \"loc pt garaj\" (suprafața 20mp ) .Acesta este notat in cartea funciară , exista pe hârtie , platesc ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa fac ceva? ela_79 ela_79 Va rog sa ne ajutati cu un sfat! Acum 3 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un teren in buc cu o casa de chirpici. In ideea de a o darama si construi ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)