Buna ziua! Am achiziționat un apartament la care am inclus pe titlul de proprietate o suprafața de 20mp denumită “teren pt garaj” . Am toate actele pt acel teren inregulă, CF, impozit plătit la zi . Problema mea este ca cei de la cadastru nu mi-l pot “arăta” unde este , deoarece au “aruncat “ hărțile vechi, iar pe cele noi nu se distinge fiindcă sunt făcute la scara mai mare și nu se vede . Am impresia ca s-a construit ceva abuziv pe acel teren de 670mp (suma tuturor cotelor vecinilor cu drept de teren adunata) . Va rog sa îmi Spuneti care sunt pașii de urmat sau ce am de făcut pt a intra in posesia acelui teren sau pt a fi despăgubit . Menționez ca administratora asociației de proprietari ridica din umeri și zice Ca nu stie nimic . Va mulțumesc anticipat .
Puteti incerca sa cereti la Arhivele Statului harta cea mai recenta a zonei pe care o au.
Nu e sigur ca va poate fi de folos si nu e gratis dar merita sa va interesati.
Puteti incerca si pe net o cautare dupa poze satelit mai vechi (eu am primit una acum vreo 20 de ani) deci sunt oarecare sanase, in special pe Internet Archive.
Pozele va pot folosi sa faceti o comparatie cu situatia actuala ca sa vedeti ce s-a construit in zona si cand si mai ales unde.
Mai pot sa fac ceva?
ela_79
Va rog sa ne ajutati cu un sfat!
Acum 3 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un teren in buc cu o casa de chirpici.
In ideea de a o darama si construi ... (vezi toată discuția)