avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie

Buna ziua.Urmeaza sa ma casatoresc anul acesta si as dori sa stiu cum ar fi mai bine sa gestionez niste lucruri.Detin o locuinta obtinuta prin programul prima casa,am un apartament primit de la bunicii mei prin contract de uzufruct dansi traiesc.As vrea sa stiu daca in caz de divort acest contract poate fi afectat.(daca poate solicita parte din bun)Mentionez ca sunt singura la parinti astfel urmand sa mai mostenesc niste imobile si terenuri.Care ar fi solutia cea mai buna astfel incat tot ce detin eu dinaintea casatoriei,ce urmeaza sa mai primesc din partea familiei sa ramana doar copiilor mei si parintilor mei?(in caz de deces) iar in situatia unui divort acestea sa nu fie impartite.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alebamse , utilizator 18:10, 17 Februarie 2018
Incheiati o conventie matrimoniala.
Nu e necesar sa incheiati nicio conventie, bunurile mostenite si cele cumparate inainte de casatorie saunt si raman proprii ale dvs, in cazul unui divort, nu se impart, iar in cazul unui deces, nicio conventie nu va ajuta, ca sotul va mosteneste, mosteneste 1/4 din tot ce aveti dvs,. Puteti lasa un testament ca el sa mosteneasca cat de putin se poate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Buna ziua...multumesc frumos pt timpul acordat.Asa ma gandeam si eu ca un testament ar fi cea mai sigura procedura.

gi-jane2 a scris:

Nu e necesar sa incheiati nicio conventie, bunurile mostenite si cele cumparate inainte de casatorie saunt si raman proprii ale dvs, in cazul unui divort, nu se impart, iar in cazul unui deces, nicio conventie nu va ajuta, ca sotul va mosteneste, mosteneste 1/4 din tot ce aveti dvs,. Puteti lasa un testament ca el sa mosteneasca cat de putin se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Alebamse Alebamse Buna ziua.Urmeaza sa ma casatoresc anul acesta si as dori sa stiu cum ar fi mai bine sa gestionez niste lucruri.Detin o locuinta obtinuta prin programul prima ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot/sotie Iulia899 Iulia899 Buna ziua. Mama urmeaza sa se casatoreasca in curand. Din prima casatorie ne are pe mine si pe sora mea. Mama poseda 2 imobile (o casa sj un apartament). ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine de facut giovana giovana sora mea este casatorita si are o boala incurabila, are doi copii care sunt majori si ar vrea sa lase copiilor partea ei din ce a realizat pana acum pe ... (vezi toată discuția)