avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara- drepturi partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara- drepturi partaj

Va rog sa ma lămuriți...daca sotul meu a facut un credit bancar si am cumparat un apartament, el fiind singurul care are carte de munca si creditul este pe numele lui eu muncesc dar nu am carte de munca...ratele le plătim din bani amindurora ...in caz de divort ce se întîmplă cu apartamentul? Decide banca cine plăteste rata? Sau care este şolutia corecta?? Va rog frumos sa ma lamurit...Va multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:35, 26 Februarie 2018
Rata va fi platita de titularul creditului
Buna ziua asta stiu...pe mn ma interesa in cazul in care divorța si facem partaj ..eu am dreptul egal la casa asa cum are el? Adica jumate el jumate eu?.
Multumesc
Teoretic, cota prezumata de lege este de 50-50. Insa asta nu impiedica ca unul dintre coproprietari sa solicite o cota majorata raportat la contributia concreta la achizitionarea bunului si la plata ratelor.

Prin urmare, raspunsul la intrebarea dvs depinde de ce se solicita in concret de catre soti si de probele care se vor administra.
Trebuie sa va ganditi cunm va veti dovedi contributia daca oficial nu aveti venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort - aspecte SANTIER SANTIER X si Y decid sa divorteze. (x = barbat, y = femeie). Motivul. X o insela pe Y. Ambii au impreuna o casa (construita fara acte), si un apartament ... (vezi toată discuția)
Apartament in rate, inainte de casatorie d_i_l d_i_l Buna ziua! Am achizitionat un apartament pe credit bancar, pe numele meu, am platit un an de zile ratele, si dupa aceea m-am casatorit. Acum ratele le ... (vezi toată discuția)
Si totusi..cat i se cuvine? danaru danaru Buna seara, Suntem divortati din aprilie 2010, mie mi s-au incredintat minorele dar... inca n-am ajuns la pace cu partajul...De fapt, ne-am tot gandit si ... (vezi toată discuția)