avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Salut!scz că te deranjez,dar am o nelămurire...sunt de 10 ani in armata ,la tancuri in Galați ,sunt pe funcția de automacaragiu și am trei luni la an și nu mi se pare corect.as vrea să știu dacă m aș încadra undeva sa beneficiez de 6 luni la an.te rog ajuta ma,daca știi vreo lege ceva sau daca găsesc grupele de munca MApN undeva?macaraua este o autospeciala,are 21 de tone.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 21 Februarie 2018
Pentru personalul din armata, incadrarea in grupe de munca se face in baza unui ordin comun emis de MApN si Ministerul muncii. Aceste ordin nu se publica in MO si se comunica directiilor de profil (personal, securitate si sanatate in munca, sanitara, etc.) din armata (inclusiv din unitati si subunitati).
Probabil meseria dvs. de macaragiu este prevazuta a fi incadrata in conditii deosebite de munca conform prevederilor din respectivul ordin. Nu aveti cum trece la conditii speciale de munca daca meseria este nominalizata la conditii deosebite de munca. Doar daca se schimba legislatia in vigoare.
Ordinul MApN nr. 123/2015 - aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea în condiții deosebite, condiții speciale și alte condiții, specifice personalului militar (publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 982 din 30 decembrie 2015)
www.avocatnet.ro/articol_423...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de munca adrian ioan adrian ioan am lucrat in mapn militar angajat pe baza de contract pe functie de sofer si electromecanic ce grupa de munca o sa am!? (vezi toată discuția)
Sunt idm la cfr-sa. desi in ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul ... Chereghi Sorin Chereghi Sorin Sunt IDM la CFR-SA. Desi in Ordinul 50/03/1990 spune ca am dreptul la grupa de munca (grupa 2). Nu am grupa de munca. (vezi toată discuția)
Conditii deosebite - grupa 1 de munca ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Lucrez in SC Port Bazinul Nou S.A. Galati din anul 2010 in functie de macaragiu, din cate stiu exista o lege care incadreaza pe cei care isi ... (vezi toată discuția)