avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație cu utilități neplătite din 2010. Este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație cu utilități neplătite din 2010. Este adevărat ce susține administratora, că datoriile din ultimii 5 ani sunt prescrise?

Buna ziua avem o problema mare la asociatia noastr sintem la zi cu consumurile ca sa aflam de la salubriserv ca doamna administrator na platit nici o factura din 2010 doarece navem presedinte si cenzori am aflat tirziu ce avem de facut am facut o sedinta si doamna nea comunicat ca nu mai trebe sa platin ca se prescrie ultimile 5 ani dar noi am platit va rog ajutatine ce demersuri trebe sa facem Multumim.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 16:24, 25 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos am facut deja o cerere catre politia locala pentru cercetarea iei au semnat toti vecini si urmeaza sa depunem miine vine la noi un jurist discutam si cu dinsu va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Datoriile se prescriu doar in instanta.
Ma mir ca APANOVA, RADET etc nu v-au actionat in instanta.
Noua APANOVA ne-a inchis apa si a trebuit sa platim toata restanta si penalizarile.
Cu RADET-ul ne judecam.
De asemenea, poate ca asociatia are esalonari de plata. Puteti da un singur telefon pentru a afla datoria blocului si daca exista esalonari de plata.
In ceea ce priveste datoriile proprietarilor rai platinici , NIMIC NU SE PRESCRIE DECAT IN INSTANTA PE BAZA UNEI SENTINTE JUDECATORESTI.
Numai bine!
In ceea ce priveste politia, va cer sa aveti rabdare.
Dosarul penal merge foarte greu.
Noi am depus si probe la dosar si cu toate acestea procurorul de caz nu ia o decizie.
Va doresc succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, va confruntati cu delapidare. La fel am patit si noi la Asociatie. Noi nu ne-am dat seama ce face administratorul si presedintele, pana nu am ramas fara apa. Atunci s-a aflat ca administratorul nu platise facturi de 5 ani! S-a demarat proces impotriva lui si a presedintelui de asociatie, timp in care s-a efectuat o expertiza contabila, platita din banii locatarilor, precum si reluarea platilor din urma, cu penalitati de catre locatari. Practic noi, locatarii am platit de doua ori acelasi serviciu, chiar daca aveam chitante care dovedeau plata catre asociatie. Din pacate legea nu il apara in niciun fel pe cel pagubit, pana la finalizarea procesului, care poate dura si doi, trei ani. Banii platiti a doua oara, teoretic se recupereaza ulterior procesului, dar esalonat, iar daca administratoarea are un venit minim, atunci o sa va recuperati banii in vreo 20 ani. Imi pare rau sa va spun, dar datoriile nu se vor prescrie, mai rau, va trebui tot locatarii sa le plateasca, cu penalitati cu tot, altfel ramaneti fara utilitati! Numai bine!
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
teodora81, utilizator

Alte discuții în legătură

Se da urmatoarea situatie: administratora de la scara blocului ... duude duude Se da urmatoarea situatie: Administratora de la scara blocului unde sta mama mea, a murit acum cateva luni. Dupa ce a murit, s-a aflat ca de 3 ani de zile nu ... (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de urmat in cazul in care presedintele, administratorul si toti ceilalti din comitet au deturnat fonduri ale blocului Viorel M. Viorel M. In urma cu jumatate de an administratorul a deturnat cca. 16.000 ron din încasările pe întreținere, si acum nu este de gasit. Se pare ca a plecat si cu ... (vezi toată discuția)