avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecată in lipsă.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecată in lipsă.

Bună seara, anul trecut pe 06.12.2017, am fost la Kaufland si am furat o boxa de 40 de lei, am fost prins la iesirea din magazin, ţin să precizez că am 18 ani şi a fost o greşeala adolescentină care nu se v-a mai repeta. Conducerea Kaufland a chemat poliţia, am dat declaratie cum s-a intamplat şi mi-am recunoscut vina, bunul furat l-am inapoiat intact, acum cateva zile am fost chemat la politie, am dat declaratie iar, am fost de acord să muncesc in folosul comunităţi, şi Domnul Politist mi-a spus cã voi primi citatie să mă prezinta judecătorie pentru soluționarea dosarului, intrebarea mea este, eu nu pot sa merg la judecatorie pentru că poimâine plec in afară, se poate judeca in lipsa mea, si cam ce pot primi pentru fapta mea? Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Bună seara! Pentru faptele astea mai ,,marunte,, se pot aplica institutii foarte favorabile faptuitorului dar judecatorul trebuie să aiba acordul dvs de a presta o munca in folosul comunitatii, pe noul cod pt furt te poti împăca cu pers vătămată, mergeti la proces, aveți de câștigat foarte mult!
Se poate dispune de catre procuror, renuntarea la urmarire penala. Ordonanta se trimte spre confirmare judecatorului de camera preliminara. Veti fi citat la termen. Daca spuneti ca plecati, aveti posibilitatea sa va angajati un avocat care sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins la furat, împreună cu un prieten, într-un supermarket. el mai are dosare pentru așa ceva, dar eu sunt la prima abatere. ce pot să pățesc? Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Aseară la ora 21:30 impreuna cu un prieten am fost prinsi la furat eu in valoare de 900 de lei si prietenul meu de 800 problema este ca el mai are dosare de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , anul trecut in octombrie mi s-a furat telefonul,in ... mykl mykl Buna ziua , anul trecut in octombrie mi s-a furat telefonul,in accea seara politia l-a si prins pe hot, mi s-a inapoiat telefonul si i s-a facut dosar de furt ... (vezi toată discuția)
Am o problema EpureAndrei EpureAndrei Am primit acasa o citatie de la judecatorie cum ca am fost scos de sub urmarire penala si ca am primit 650 de lei amenda. Acum sa va explic totul. Doi prieteni ... (vezi toată discuția)