avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronii au modificat declarațiile scrise de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronii au modificat declarațiile scrise de angajați pe formularul-standard dat de ITM. Ce se întâmplă dacă ulterior sunt reclamați pentru asta?

Buna,

intr o firma vine un control ITM, patronii firmei completeaza declaratia data de angajat -formularul standard si pe aceasta apare 2 scrisuri

1. ce se intampla daca ulterior luarii acestei declaratii angajatul face reclamatie la ITM ?

In aceasta firma nu exista state de plata, fluturasi , pontaje , evidenta concediilor medicale , dupa ce pleaca controlul patronii le dau angajatilor pentru complterare si semnare .

2. ce se intampla daca un angajat declara cele de mai sus la ITM dupa ce este dat afara ?

Ms.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andrea Paul , Consilier juridic 12:41, 19 Februarie 2018
Daca doriti sa se intample ceva in beneficiul lucratorilor, aceste aspecte trebuie sesizate ITM, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea poate fi semnata de mai mulkti lucratori aflati in aceeasi situatie. Sesizarea poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire.
In baza sesizarii, ITM va declansa o ancheta, in urma careia ca dispune firmei intrarea in legalitate. ITM va aplica o sanctiune contraventionala angajatorului.
Pe un document/ declaratie semnat(a) si datat(a) nu pot aparea 2 scrisuri.
Can se vine in control cei de la ITM dau formulare angajatilor, angajatii au completat formularul sus cu datele lor si angajatorul-patronul jos a trecut ce a vrut el - a trecut ca se dau sporuri cu toate ca nu se dau, a trecut ca se dau fluturasi , a trecut ca pauza de masa e de 1 ora si in realitate este de 10-15 minute, a bifat ca se lucreaza o singura Sambata pe luna si in realitate se lucreaza toate sambetele , a trecut ca angajatul a primit 1 exemplar de la CIM si copie dupa fisa postului si in realitate angajatii nu au p[rimit asa ceva .

3 dintre angajati au avut o cearta dupa plecarea celor de la ITM si acuma vor sa spuna adevarul !

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
FREDU FIN, Consultant fiscal
Am uitat sa spun ca in firma se dau bani la NEGRU , pe langa cei din CIM se da dublu fara nici un act , la sfarsitul zilei apar niste banuti din care se platesc angajatii ( o parte provin din ciubucurile zilnice si o parte sunt scosi prin facturi fictive pe alte firme ).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot merge din nou la ITM sa depună o noua sesizare sau să o depună la Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Daca doriti ca ITM-ul sa mearga in control la societate pentru a verifica aceste aspecte, va sfauiesc sa depuneti o sesizare in scris la ITM prin care descrieti toate cele intamplate, cu specificarea societatii str. CUI, loc. etc. o faceti in 2 exemplare pe unu veti primi un numar de inregistrare.
ITM-ul va merge in control sa verifice daca gaseste asa cum spuneti neregularitati va aplica amenzi usturatoare.
Daca cu atat nu sunteti satisfacut se pot adresa in grup mai multi angajati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal criss_cluj15 criss_cluj15 Buna, Azi mi s-a spus ca intru in preaviz de 15 zile,daca eu nu am primit nici o notificare pot lua in calcul aceste 15 zile de preaviz? Cum pot proceda ... (vezi toată discuția)
Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Paf Paf Am inceput sa lucrez anul trecut pe 22 februarie la o firma. Contractul de munca incepe pe 6 martie 2009. Anul trecut am beneficiat de doar 8 zile de concediu. ... (vezi toată discuția)