avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Am inceput sa lucrez anul trecut pe 22 februarie la o firma. Contractul de munca incepe pe 6 martie 2009. Anul trecut am beneficiat de doar 8 zile de concediu. Anul acesta ar trebui sa pot lua si restul zilelor de concediu restante nu? Si daca angajatorii mei nu sunt de acord sa imi acorde concediul restant (cum am auzit ca se intampla in cadrul firmei) ce pot face? Daca vor sa ma dea afara din cauza asta pot face o sesizare de vreun fel undeva? Este o firma extrem de neserioasa din cate am aflat si daca ar verifica ITM-ul actele lor ar primi niste amenzi usturatoare. Mentionez ca nu am primit niciodata de cand lucrez un fluturas de salariu.Va rog sa ma ajutati !
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
Paf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paf , utilizator 10:54, 8 Februarie 2010
CO se acorda pentru fiecare an calendaristic pe baza unei programari.
Daca angajatorul nu v-a acordat CO in timpul anului 2009,acesta se poate efectua pana la 31.12.2010.
si daca nu ar fi de acord sub nici o forma sa imi acorde concediul restant ce pot face? ar fi sanse sa fiu "dat afara"(sa ma puna sa imi scriu demisia) in cazul in care imi cer drepturile mai autoritar si nu stiu ce as putea face in cazul asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ramas din 2010. angajatorul ma obliga sa il iau pana la 1 mai. rakan rakan Lucrez de 1 an la firma asta deci e prima oara cand ma intalnesc cu aceasta problema care se pare ca este o uzanta folosita de ani de zile in firma: la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna fortat andrei44 andrei44 Am o intrabare si desi este week-end, sper sa ma puteti ajuta. Firma la care lucrez face restructurari si sunt pus pe lista de disponibilizati. Datorita ... (vezi toată discuția)
Calculul zilelor si a indemnizatiei concediului de odihna dragos irina dragos irina Buna ziua. Ma puteti ajuta sa-mi calculez zilele si banii de concediu, ce-mi revin? M-am angajat in august 2009 la un bar. Lucrez intro saptamana 5 in ... (vezi toată discuția)