avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala accident rutier

Buna ziua,

Am fost lovit de o masina cand traversam pe trecerea de pietoni intr-o intersectie semaforizata, semaforul arata culoarea verde pentru mine (pieton). Cel care m-a lovit a fugit de la locul accidentului dar a fost gasit dupa cateva zile de politisti si si-a recunoscut fapta.

Certificatul medico-legal atesta faptul ca necesit 5 zile de spitalizare, intrebarea mea este, ce actiuni juridice pot lua impotriva soferului in aceste conditii si la ce despagubire as fi indreptatit ?

Multumesc
Pentru despagubiri, va puteti adresa instantei civile. in dosarul penal, in ceea ce priveste infractiunea de vatamare cororala din culpa, avand doar 5 zile de ingrijiri medicale, se va dispune clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie semaforizata CosminLiv CosminLiv Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira ... (vezi toată discuția)