avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum se calculează numărul de zile dintr-un contract ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum se calculează numărul de zile dintr-un contract prestări servicii? Fotograful de la nuntă a depășit foarte mult termenul de livrare a pozelor și a filmării, pretinzând că se iau în considerare doar zilele lucrătoare

Buna ziua, sunt curios si eu cum se calculeaza numarul de zile, care reprezinta termenul limita, dintr-un contract de prestari servicii?Va expun mai jos urmatoarea situatie.
Am apelat la serviciile unui fotograf pentru realizarea fotografiilor de nunta, dar si a filmarii acesteia.In contract spune ca termenul limita pentru predarea fotografiilor si a filmarii este de 90 de zile de la eveniment, dar acest termen se poate prelungii cu 30 zile in functie de volumul de munca al prestatorului.Ok, au trecut cele 90 de zile, au trecut si cele 30 de zile si au mai trecut inca o luna si ceva si tot nu am primit nimic de la Fotograf. Acuma el spune ca defapt zilele sunt zile lucratoare ci nu calendaristice, dar in contract nu se specifica ca fiind zile lucratoare, in consecinta eu le-am calculat ca fiind calendaristice.Care este adevarul? Sunt zile lucratoare sau calendaristice?Fiind fotograf de nunta omul lucreaza si sambata si duminica. Nu inteleg de ce spune ca se referea la zile lucratoare.PS. Mi-a promis si factura pentru prestari servicii si nu am primit nici in ziua de azi. Ce este de facut? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AlexandraPe , utilizator 16:22, 29 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de executie se calculeaza pe zile calendaristice daca nu s-a efectuat mentiune expresa ca vor fi zile lucratoare. Notificati-l in vederea executarii obligatiei contractuale...
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti clauze penalizatoare pentru neindeplinirea obligatiilor?

In contracte se practica zile calendaristice daca nu se precizeaza ca fiind zile lucratoare.

In cazul in care nu isi indeplineste obligatiile in termenul din contract informati-l in scris, prin email sau alta metoda, eventual o puteti face in plus si verbal, ca veti sesiza ANPC si va rezervati dreptul sa il actionati in instanta pentru daune interese pentru depasirea termenului contractual.

Factura se emite de regula la sfarsitul prestarii serviciului, daca nu se specifica altfel in contract.
Nu exista clauze penalizatoare pentru el in contractul respectiv.Nu l-am informat ca voi sesiza ANPC pentru ca imi e frica de faptul ca nu voi mai primii pozele.Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
stefan.stef, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.L-am notificat prin intermediul Facebook,intrucat sunt plecat din tara.O sa vorbesc cu un avocat sa il notifice printr-o scrisoare.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Termenul de executie se calculeaza pe zile calendaristice daca nu s-a efectuat mentiune expresa ca vor fi zile lucratoare. Notificati-l in vederea executarii obligatiei contractuale...

Puteti ramane cu frica si fara poze si filmari.
Credeti ca daca il notificati prin avocat nu se poate intampla acelasi lucru?
Ii spuneti clar si pe un ton ferm ca in cazul in care nu va preda pozele si filmul in termen de 3 zile ii veti solicita daune si ii veti face reclama incat sa ajunga sa se lase de meserie.
Mare mirare sa mai aiba pozele si filmarea din moment ce intarzie atat cu predarea lor. In 120 de zile prelucra si mama pozelor!
I-ati platit vreun avans?

Alte discuții în legătură

Litigiu contract prestari servicii Andreisbrv Andreisbrv Buna ziua, Am rugamintea ca, daca aveti timpul necesar, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 16.11.2015 am incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Posibil inselat sau pacalit de cameraman Gica2015 Gica2015 Buna ziua , As avea si eu o intrebare , poate ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau sa ma indrume intr-un fel . Am facut un contract de mana cu un ... (vezi toată discuția)
Termen predare fotografii nunta arjen96 arjen96 Buna ziua! In octombrie(28) 2018 m-am casatorit si bineinteles, am avut un fotograf la nunta. In contractul pe care l-am semnat cu acesta, la \"obligatiile ... (vezi toată discuția)