avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce să fac ca să nu facturez decât după comanda ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce să fac ca să nu facturez decât după comanda finală?

Buna ziua, am un magazin unde comercializez sisteme complete pt. instalatii termice, sanitare, alim. apa si gaz. Clientii mei sunt persoane fizice cat si juridice atunci cand imi comanda o cantittate mare de marfa (adica am pe un necesar de materiale 80 de repere cu diferite cantitati) cum sa le dau marfa fara sa le facturez? Deoarece clienti fie mai cumpara marfa, dar ce-a mai mare problema este ca imi aduc inapoi 5 repere cu diferite cantitati si doresc alte repere cu diferte cantitati. As dorii sa dau marfa pe ,,caiet" si la finalul lucrari sa facturez exact ce mafra sa folosit in lucrare respectiva.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:21, 20 Februarie 2018
Puteti eventual emite avize de insotire, iar in data de 15 ale lunii urmatoare sa emiteti factura. Astfel clientii au termen de minim 15 zile sa se decida daca doresc produsele sau nu. Ar trebui sa aveti in Manualul de proceduri contabile de ce se emit avize in loc de facturi.

Ordin 2634/2015:

Avizul de însoţire a mărfii se întocmeşte de către entităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale entităţii.
Avizul de însoţire a mărfii se întocmeşte de către entităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale entităţii.

Cod fiscal:
ART. 319 - Facturarea

(16) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (15), persoana impozabilă are obligația de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. ...
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii ContSters156394 ContSters156394 [b]1.[/b] Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de ... (vezi toată discuția)
Facturi si avize constructorul constructorul La un control in trafic,echipajul de control,a cerut pentru marfurile cumparate, ca la facturi sa fie atasate si avizele de insotire al marfii ... (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)