Buna ziua, am un magazin unde comercializez sisteme complete pt. instalatii termice, sanitare, alim. apa si gaz. Clientii mei sunt persoane fizice cat si juridice atunci cand imi comanda o cantittate mare de marfa (adica am pe un necesar de materiale 80 de repere cu diferite cantitati) cum sa le dau marfa fara sa le facturez? Deoarece clienti fie mai cumpara marfa, dar ce-a mai mare problema este ca imi aduc inapoi 5 repere cu diferite cantitati si doresc alte repere cu diferte cantitati. As dorii sa dau marfa pe ,,caiet" si la finalul lucrari sa facturez exact ce mafra sa folosit in lucrare respectiva.
Puteti eventual emite avize de insotire, iar in data de 15 ale lunii urmatoare sa emiteti factura. Astfel clientii au termen de minim 15 zile sa se decida daca doresc produsele sau nu. Ar trebui sa aveti in Manualul de proceduri contabile de ce se emit avize in loc de facturi.
Ordin 2634/2015:
Avizul de însoţire a mărfii se întocmeşte de către entităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale entităţii.
Avizul de însoţire a mărfii se întocmeşte de către entităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale entităţii.
Cod fiscal:
ART. 319 - Facturarea
(16) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (15), persoana impozabilă are obligația de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. ...
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.