avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera

Buna ziua. Soacra mea are facut de un batran un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera. Soacra a decedat si sotul meu este singurul mostenitor. Din motive medicale, eu nu pot ingriji a est batran.Soacra avea o cota de 5/8 din dreptul de proprietate iar restul de 3/8 ii revine fiului batranului. Vreau sa stiu daca pot sa il internez pe batran intr-un centru de ingrijit persoane varstnice si daca avem dreptul sa vindem locuinta cu despagubirea coindivizarului. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Stoian Elena Luminita, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:48, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acceptarea unei mosteniri inseamna ca esti de acord atat cu preluarea bunurilor cat si cu asumarea obligatiilor, pasivului acelei mosteniri.
Asta inseamna ca obligatia de intretinere si renta raman valabile exact asa cum scrie in contractul incheiat. In functie de ce scrie acolo puteti actiona pe viitor, asadar e bine sa consultati un avocat sau un notar, cu contractul in fata, pentru a va lamuri pe deplin ce sa faceti in continuare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acceptarea succesiunii vizeaza atat activul patrimonial, cat si pasivul.

Prin urmare, odata ce acceptati succesiunea, acceptarea este totala.

Contractul de intretinere perfectat produce efecte.

Obligatiile contractuale sunt stipulate.

Dumneavoastra trebuie sa respectati contractul perfectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere Costin1979 Costin1979 Soacra ia dat sotulyi apartamentul in urma cu 20 de ani cu contract de intretinere in totalitate in afara de o camera habiutat viager. Acum batrana locuieste ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de v-c cu uzufruct viager andreeas88 andreeas88 Buna seara,am o intrebare legata de o batranica pe care soacra mea o ingrijea,dupa ce soacra mea a decedat batrana vrea desfacerea contractului de v-c cu toate ... (vezi toată discuția)