Buna ziua,asociatia este reinfiintata din anul 2014 si pana in 2017 a avut acelasi presedinte.La Adn.Gen.din 2017,a fost aleasa alta persoana in functia de presedinte.Mentionam ca Asoc.este in procese cu o parte din vechea Asoc.(proprietari) care s a contituit in alta Asoc.
Problema este ca avocatii care reprezinta pe cei de la asoc. nou infiintata nu recunosc pe noul presedinte si spun ca trebuie sa avem hot.judecatoreasca care sa ateste pe noul presedinte. Am depus de 2 ori dosar la judecatorie,dar se respinge ca cerere neintemeiata.Ce este de facut ???Din moment ce nu am facut nici o modoficare in statut,ce este de facut ?Daca se schimba presedintele in fiecare an ce trebuie facut ?(Mai ales sa inteleaga si judecatorii din tribunal )
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti personalitate juridica, lasati-ii sa se framante.
Atentie, nu mergeti la tribunal, ci la judecatorie. Cel putin asa inteleg eu.
Acolo avocatii partii adverse pot sa solicite ce doresc de fapt, nu gogorite dintr-astea, cu tabloul asociatiilor sau ca asociatia voastra este VIDA.
Daca au sa solicite si in sala de judecata aceste bazaconii, judecatorul o sa va ceara o copie dupa actele de infiintare a asociatiei voastre - cred ca le aveti, adica o copie dupa hotararea de infiintare si copia CIF-ului. Eu cred ca vor sa mai pelungeasca agonia...
Succes!
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Despre Inregistrarea asociatiilor de proprietarilor in registrul asociatiilor a mai fost discutata, o usera chiar a nominalizat mai multe asociatii de proprietari care apar in acel registru. Sub ce forma au fost inregistrate chiar nu am inteles, mai ales ca legea respectiva se refera la asociatii si fundatii si nicidecum la asociatii de proprietari. Cum au ajunssa fie inregistrate in registrul asociatiilor si fundatiilor este un mare mister, cel putin pentru mine!
Sunt și judecători care admit asemenea bazaconii. Noi avem asociație de scară și atribuțiile administratorului sunt îndeplinite de unul din membri (noi suntem separați cu termoficarea, avem apometre fiecare, dar plătim apa la vechea asociație, din cauza unor datornici). Respectiva persoană face ce vrea ea, noi hotărâm în adunarea generală ceva, ea face cum dorește. S-a schimbat președintele și comitetul și ea s-a dus la Judecătorie ca să înregistreze noile organe de conducere, Surpriză: i s-a admis cererea și noi a trebuit să plătim pentru ce a făcut ea. Președintele nu a fost luat în seamă, nu a semnat nicio cerere, dar i s-a admis acțiunea, deși nu avea nicio calitate.
Schimbare presedinte
Bibi62
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Se convoaca Adunare generala extraordinara, se alege un nou comitet. Conform art. 26 lg. 230 noul comitet ... (vezi toată discuția)