avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se dezbate mostenirea sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se dezbate mostenirea sau nu?

Mama decedata, tata recasatorit (urmeaza sa divorteze) si 4 copii.. dupa moartea mamei, mostenirea nu s-a dezbatut iar acum tatal vrea sa ii faca contract de vanzare-cumparare unuia dintre copii. Este posibil daca ceilalti frati isi dau acordul fara a mai dezbate mostenirea mamei? Daca da, se poate face printr-o procura acest acord, tinand cont ca toti fratii sunt plecati in diferita tari?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:06, 19 Februarie 2018
Nu se poate fara dezbaterea moștenirii, in prealabil. In momentul de fata tata nu deține un act de proprietate.
Frații (in masura in care au pretentii la succesiunea mamei ) pot trimite procuri pentru reprezentare la dezbaterea moștenirii după mama.
Asta daca imobilul respectiv a fost dobândit în timpul căsătoriei cu mama.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
raluk0207, utilizator
Buna seara,
Tatal nu poate instraina fara dezbaterea succesiunii.
Fiecare din copii poate sa-si imputerniceasca pe cineva sa-i reprezinte interesele la dezbatere si, daca vrea sa fie renuntator poate sa faca o declaratie in acest sens la ambasada Romaniei din tara unde se afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihni mihni buna ziua. tatal meu a decedat in 16 dec 2006 si pana la ora actuala nu sa dezbatut mostenirea.intre timp 2 din fratii mei sunt in strainatate si nu pot veni ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ioanamariae74 Ioanamariae74 Buna ziua! Speta: Suntem 3 frati. In urma cu 6 luni mama a decedatFratele cel mare vrea sa renunte la dreptul lui de mostenitor(nu are nici o pretentie la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o întrebare, mama cu tata au fost căsătoriți ... Catalin16661 Catalin16661 Buna ziua! Am si eu o întrebare, mama cu tata au fost căsătoriți si au o casa cumpărată in timpul căsătoriei dupa 15 ani au divorțat si nu au facut ... (vezi toată discuția)