Buna ziua! Am si eu o întrebare, mama cu tata au fost căsătoriți si au o casa cumpărată in timpul căsătoriei dupa 15 ani au divorțat si nu au facut Partajul la casa si anu acesta a decedat tatal meu, ce este de facut in acest caz? Trebuie facut partaj sau cum? Va Multumesc!
Da. Discutați cu toții.
Cine are pretenții la succesiunea tatălui și vrea sa rămână moștenitor, trebuie sa se prezinte personal sau sa împuterniceasca pe altcineva, printr-o procura, sa îl reprezinte la dezbaterea succesiunii.
Cine nu are pretenții la moștenire și nu este interesat de niciun bun al tatălui, sa dea declarație de renunțare la moștenire.
Când veți dezbate succesiunea, fie se prezenta fiecare personal, fie trimite declarație de renunțare la moștenire, fie trimite o procura (urmând sa se prezinte imputernicitul).
În caz ca unul din frati nu se prezintă personal, nu trimite declarație de renunțare sau procura și nici nu vrea sa colaboreze, va adresați instantei
Succesiune
Ioanamariae74
Buna ziua! Speta: Suntem 3 frati. In urma cu 6 luni mama a decedatFratele cel mare vrea sa renunte la dreptul lui de mostenitor(nu are nici o pretentie la ... (vezi toată discuția)