avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o întrebare, mama cu tata au fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o întrebare, mama cu tata au fost căsătoriți ...

Buna ziua! Am si eu o întrebare, mama cu tata au fost căsătoriți si au o casa cumpărată in timpul căsătoriei dupa 15 ani au divorțat si nu au facut Partajul la casa si anu acesta a decedat tatal meu, ce este de facut in acest caz? Trebuie facut partaj sau cum? Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:44, 5 Ianuarie 2023
Dezbateti moștenirea după tata (pe jumătatea lui din imobil), după care faceți partajul cu mama.

raluk0207 a scris:

Dezbateti moștenirea după tata (pe jumătatea lui din imobil), după care faceți partajul cu mama.

Si daca suntem 6 frati , trebuie sa mergem toti 6 la dezbatere ?
Da. Discutați cu toții.
Cine are pretenții la succesiunea tatălui și vrea sa rămână moștenitor, trebuie sa se prezinte personal sau sa împuterniceasca pe altcineva, printr-o procura, sa îl reprezinte la dezbaterea succesiunii.

Cine nu are pretenții la moștenire și nu este interesat de niciun bun al tatălui, sa dea declarație de renunțare la moștenire.
Când veți dezbate succesiunea, fie se prezenta fiecare personal, fie trimite declarație de renunțare la moștenire, fie trimite o procura (urmând sa se prezinte imputernicitul).

În caz ca unul din frati nu se prezintă personal, nu trimite declarație de renunțare sau procura și nici nu vrea sa colaboreze, va adresați instantei
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ioanamariae74 Ioanamariae74 Buna ziua! Speta: Suntem 3 frati. In urma cu 6 luni mama a decedatFratele cel mare vrea sa renunte la dreptul lui de mostenitor(nu are nici o pretentie la ... (vezi toată discuția)
Se dezbate mostenirea sau nu? Georgianand Georgianand Mama decedata, tata recasatorit (urmeaza sa divorteze) si 4 copii.. dupa moartea mamei, mostenirea nu s-a dezbatut iar acum tatal vrea sa ii faca contract de ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)