avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen apel si renuntare la avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen apel si renuntare la avocat

Buna ziua!
Am un proces - contestatie la executare, la care s-a dat hotarare de respingere, cu drept de apel in 10 zile. Intrebarile mele sunt:
- daca am fost reprezentat de avocat, urmeaza sa primesc comunicarea acestei hotarari si eu si voi lua in calcul data postala- sau ma ghidez dupa data cand s-a pronuntat sentinta?
- daca avocatul care m-a reprezentat nu a fost foarte implicat in acest proces si a facut mai multe gafe (dupa parerea mea), dupa pronuntarea sentintei nu imi raspunde la telefon (trebuie sa pregatim apelul), care este forma de a renunta la serviciile sale? Onorariul a fost efectuat inca de la inceputul contractului (cand a demarat procesul).
- daca imi fac singur apelul, ce trebuie sa fac, sa informez instanta ca nu mai sunt reprezentat? pot mentiona in apel la motive ca eu consider ca nu am fost bine reprezentat si ca situatia mea nu a fost bine argumentata si nu au fost prezentate anumite probe care ar fi putut fi luate in calcul?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Notsure, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:59, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
O sa incerc sa va raspund punctual:
- comunicarea acestei hotarari se va face la domiciliul procesual indicat prin cererea de chemare in judecata. Astfel, daca a fost indicat domiciliul procesual la sediul cabinetului de avocat, atunci acolo se va face comunicarea; daca din contra domiciliul procesual a fost indicat cel unde locuiti dvs. efectiv, se va face comunicarea la dvs. Termenul de apel se calculeaza de la data comunicarii , adica data postei de pe plicul in care va va veni comunicarea;
-comunicati avocatului, printr-o notificare trimisa prin posta ca renuntati la serviciile lui... dar, de regula contractul de asistenta juridica se semneaza separat pentru fiecare faza procesuala. Adica ati semnat contractul numai pentru judecarea fondului. Pentru apel va trebui sa semnati un alt contract de asistenta juridica. Deci, la acest moment nu mai aveti la ce sa renuntati, deoarece mandatul avocatului s-a incheiat.
- puteti sa va faceti si singur apelul. Nu trebuie sa informati instanta cu privire la faptul ca nu mai aveti avocat, deoarece, asa cum va spuneam si mai sus, avocatul a avut mandat doar pentru reprezentarea la instanta de fond.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt si complet. Acum inteleg de ce nu imi raspunde la telefon (desi nu prea e etic dpdv profesional). Domiciliul procesual a fost la sediul cabinetului sau. Totusi, pentru conduita sa (profesionala si nu numai) din timpul procesului de fond as putea sa depun undeva o plangere (barou)? Pot mentiona in apel ca nu am fost reprezentat in cel mai bun mod - cumva sa fac referire la pregatirea slaba si la felul in care a decurs procesul?
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Notsure, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati rapid o cerere la instanta prin care sa solicitati comunicarea hotararii ce se va pronunta, la domiciliul dvs. Asta pentru a nu pierde termenul de apel.
In ceea ce priveste plangerea pe care doriti sa o faceti, nu cred ca va fi solutionata favorabil, deoarece dvs. vreti sa invocati o pregatire slaba a acestuia.
Trebuie sa stiti ca profesia de avocat este o profesie liberala si selectia o face piata.
Un avocat slab pregatit, va fi marginalizat, treptat, astfel incat nu va mai avea clienti.
pot face acest lucru si prin e-mail sau trebuie sa depun personal o cerere in original?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face cererea si prin e-mail dar ,si prin posta,recomandat cu confirmare de primire,atentie sa nu pierdeti termenul de apel,se va considera ca hotararea a fost comunicata avocatului si de la acea data curge termenul de apel. Mai bine mergeti la instanta si solicitati sa va elibereze o copie.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
DAN POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)
Comunicare trimisa la adresa gresita , repercusiuni proaste AlexaDankloff AlexaDankloff Ma numesc Alexandra.Am avut pe rol un proces reincredintare custodie minor.Proces inceput in 2008 si trecut prin mainile a trei avocati.Proces care s-a ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei? Micaly Micaly Buna ziua Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire ... (vezi toată discuția)