avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura neplatita....
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura neplatita....

Buna,

Ce pot face daca am livrat produse ptr dotare cabinet medical, la o primarie( cu achizitie pe SEAP) in data de 15.11.207. Cu termen de plata de max.30 de zile.
Pe factura semnata si stampilata... apare atat termenul de plata cat si ca se va percepe penalizare de 2% /zi intarziere .
I-am somat in data de 12.02.2018. prin executor judecatoresc si le-am dat 5 zile ptr plata facturii....
Mentionez ca detin confirmarea soldului la 31.12.2017. semnata, stampilata si nr de inregistrare( din ianuarie 2018) din partea primariei respective.
Astept raspunsul d-tra cu mare interes.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Sas Laszlo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Elena Iordan , Avocat 10:48, 20 Februarie 2018
Buna ziua! Avand in vedere ca aveti o factura semnata si recunoscuta la ata aveti trei posibilitati:
Prima posibilitata consta in exercitarea unei ordonante de plata, prin care sa solicitati obligarea paratului la plata sumei de bani si la penalitatile aferente, conform factura
A doua posibilitate o reprezinta exercitarea unui cereri cu valoare redusa, insa suma nu poate depasi 10.000lei. Deci daca debitul e sub aceasta suma, cererea este admisibila
A treia varianta o reprezenta exercitarea unei actiuni in pretentii pe drept comun.
Diferenta dintre cele 3 xo sta on faptul ca primele 2, adica ordonanta de plata si cererea cu valoare redusa, se judeca de urgenta, deci procesul dureaza mult mai putin.

Editat conf. .4 din regulamentul forumului. Vă rog să-l citiți:
www.avocatnet.ro/forum/main/...
Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se incadreaza ordonanta de plata? tucalan tucalan Buna ziua, Am de recuperat un debit de la o societate comerciala.Este vorba de aproximativ 9 facturi.Unele dintre ele sunt stampilate de primire, altele ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii facturii ginamarauto ginamarauto Buna ziua. Am un beneficiar,care refuza sa faca plata unei Facturi Fiscale.Pe data de 06.02.2017,firma noastra i-a livrat marfa,care a fost preluata de ... (vezi toată discuția)
Incasarea facturilor restante bogdan cristea bogdan cristea Am livrat o comanda de tipizate (facturi si chitante) Facturarea s-a efectuat cu intelegerea ambelor parti, ca plata sa se efectueze la 30 de zile de la data ... (vezi toată discuția)