avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Auditor intern
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Auditor intern

Poate o persoana cu facultatea de drept (jurist) sa ocupe un post din cadrul biroului de audit intern al unei institutii publice ?
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 02:56, 22 Octombrie 2009
numai daca are curs facut cu diploma recunoscuta de ministerul educatiei.
# Responsabilitatile auditului intern sunt:
# de a informa si consilia Conducerea, in acord cu deontologia Institutului International al Auditorilor Interni;
# de a coordona activitatile sale cu cele ale altor grupe de control, astfel incât sa garanteze cât mai bine posibil securitatea controalelor si eficacitatea organizatiei.

In indeplinirea functiilor sale, un auditor intern nu are asupra activitatilor pe care le controleaza nici responsabilitate directa, nici autoritate. Din aceste motive, controlul si avizul auditorului intern nu trebuie in nici un mod sa descarce alte persoane de exercitarea responsabilitatilor care le-au fost repartizate.

Independenta este esentiala pentru eficacitatea auditului intern. Ea se obtine, in primul rând, prin statutul sau si prin obiectivitatea sa:
# statutul functiei de audit intern si sustinerea pe care i-o aduce Conducerea sunt determinanti majori ai actiunii si ai valorii sale. Din acest motiv conducatorul functiei de audit intern, trebuie sa fie atasat unui compartiment a carui autoritate acopera un domeniu intins si asigura, la recomandarile sale, o actiune eficace, adecvata actiunii sale eficace vis-à-vis de recomandarile auditorului;
# obiectivitatea este esentiala functiei de audit. Pentru acest motiv, un auditor intern nu trebuie sa defineasca si sa puna in loc proceduri in orice activitate normala supusa la controlul sau; aceasta ar fi de natura sa compromita independenta sa.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culoare tus stampila societate comerciala Popescu Lorena Popescu Lorena Pot schimba culoare tusului la stampile, din negru in albastru, la o societate comerciala? (vezi toată discuția)
Audit intern la o societate juridica proprietate privata flori_m2005 flori_m2005 Va rog mult sa ma ajutati si pe mine, daca se poate, cu unele idei pentru desfasurarea auditului intern la o firma privata. Societatea este auditata extern, ... (vezi toată discuția)