avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cash flow
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cash flow

Buna ziua! Ma puteti lamuri cu calculul simulativ cash flow? In felul urmator am inteles acest calcul si nu stiu daca este corect: Fac cash flow pentru lunile august si septembrie. Completez tabelul cu valorile incasarilor si platilor lunii respective, iar la sfarsit disponibilul numerar curent trebuie sa corespunda cu disponibilul numerar ( casa, banca) din balanta de verificare a lunii curente. E corect interpretat?

va multumesc pt.ajutor
Maria
Cel mai recent răspuns: Mariko , utilizator 07:41, 26 Octombrie 2009
Sunt doua metode pentru determinarea cash-flow-ului: metoda directa, la care cred ca faceti referire si care vizeaza elementele monetare in miscarea lor si metoda indirecta (profit/pierdere, amortizari, provizioane,etc) , mai greoaie, dar mai folosita in situatiile financiare, printre altele pentru a reduce pe cat posibil transparenta...

Egalitatea bilantiera trebuie respectata in oricare metoda:

Sold initial + intrari - iesiri = Sold final

Bineinteles ca trebuie sa picati pe soldul disponibilitatilor banesti din balanta de verificare sau bilant :)
Va multumesc pt. ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog - termen balanta Krissia . Krissia . #-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca ... (vezi toată discuția)
Jurnal de banca in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma confrunt cu urmatoarea problema: La finele anului 2008 am figurat in jurnalul de banca in valuta cu sold final in valuta 85 Euro,iar soldul final in lei ... (vezi toată discuția)
Sold casa la sfarsit de an ContSters275599 ContSters275599 Lucrez la o primarie. As vrea sa stiu care este actul normativ in care se specifica, ca la sfarsit de an este interzis sa ai sold in casa. Am consultat Ordinul ... (vezi toată discuția)