Inca odata, ar trebui sa vorbiti cu un avocat din fiecare tara ca sa vedeti costurile din fiecare si timpii de succes.
Pentru notificare, in functie de situatie, se poate face de notar, avoact, se poate trimite prin executor sau curier. Difera de la situatie la situatie alegerea. Eu recomand o notificare pentru acord facuta de avocat, cu temeiuri juridice care sa-i arate domnului ca nu prea sunt sanse sa nu reusiti in instanta si el ramane cu cheltuieli de judecata, cu termen, cu programari facute etc. Inca odata, asta nu se stabileste la fel pentru toata lumea si nu o stabileste un jurist singur, fie ca e avocat sau nu. E o decizie a dv., in principal, dupa ce treceti in revista argumentele, costurile, procedurile aratate de avocat pentru fiecare varianta in parte.
Sigur ca v-a spus ca refuza categoric, nu-l costa nimic. POate, totusi, daca vede ca il costa refuzul, sa revina asupra lui. Nu stiu, nu-l cunosc, ar fi insa decizia logica.
Din pacate, suntem educati foarte prost si ascultam numai de frica de lege. Poate i se va face frica de costuri, poate nu. Dv. veti decide. Mai mutle detalii nu prea am a va da, lucrurile sunt simple: va da acord, bine, nu, mergeti in instanta.