avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cedare creanta intre firme
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cedare creanta intre firme

Buna
O firma din romania care intra in dizolvare datoreaza bani la o firma din UK(A). Pentru a nu intra in litigiu, doreste sa cedeze firmei din UK
(A) drepturile de incasare viitoare care ar putea decurge din un alt contract incheiat cu o alta firma din UK (B), dar aceste drepturi de incasare si venituri viitoare nu sunt certe.

Practic firma din romania are semnat contract cu firma B, contract in baza caruia incaseaza comision la fiecare 6 luni daca clientii trimisi la firma B continua contractul dupa cele 6 luni. Deci veniturile nu sunt certe.

In acest caz, daca firma A accepta tranzactia, se poate ceda dreptul contractual de incasare de la firma B? Poate sa cedeze o creanta viitoare si incerta?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: gabrici , utilizator 13:01, 26 August 2018
Raspunsul este da, art 1572 din codul civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta intre firme gabrici gabrici Buna O firma din romania care intra in dizolvare datoreaza bani la o firma din UK(A). Pentru a nu intra in litigiu, doreste sa cedeze firmei din UK (A) ... (vezi toată discuția)
Export produse uk AlexAFP AlexAFP Situatie: Firma A cumpara de la B produse electrocasnice. Pret ipotetic 10 lei + TVA. Firma A incheie contract cu Amazon.co.uk pentru a vinde acele ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract anjinsan anjinsan Buna Ziua! Firma A a inchiriat catre firma B un utilaj, pe o perioada de 6 luni. La randul sau firma A, datoreaza firmei C, o suma de bani. Intrebare: poate ... (vezi toată discuția)