Bună ziua. Locuința familiei mele se află pe numele tatălui, acesta a decedat cu ceva ani in urmă. Soția lui,adică mama mea biologică este încă în viață și dorim să înaintăm o taxă de succesiune. Țin să menționez că de la căsătoria mea până în prezent am locuit în aceeași casă cu părinții mei,de asemenea,suntem 3 frați. Problema este alta,fratele meu nu dorește să își cedeze partea din moștenire în favoarea mea pentru a putea deschide taxa. M-am consultat cu mai mulți avocați, iar aceștia m-au sfătuit să îl dau în judecată,dar eu sunt putin preocupat de acest lucru deoarece,din câte am înțeles ,se va aduce o echipă de experți evaluatori, iar în momentul în care aceștia vor face evaluarea locuinței și a terenului va trebui să am asupra mea acte doveditoare ale bunurilor achiziționate de mine,eu neavând aceste acte pe toate bunurile locuinței. Ce mă sfătuiți să fac ? Multumesc frumos
Buna ziua,
Pai in afara de a va adresa instantei nu aveti altceva de facut!
Vad ca v-ati consultat cu avocati asa caaaaaaaaaaaaa
Ce v-au indrumat ei cam asta e de facut.
In afara de acte sunt si alte probe cu care se pot dovedi anumite lucruri, de exemplu martori, etc
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!
Dupa ce v-ati consultat cu avocati, fata in fata, dar tot simtiti nevoia de a primi explicatii pe forum, am vaga impresie ca nu ati plecat lamurit, nu ati inteles ce au explicat avocatii?
Nu inteleg de ce considerati ca nu puteti deschide taxa daca fratele nu renunta la mostenire.
La mostenirea din partea tatalui au dreptul toti copiii decedatului si sotia vaduva.
Fratele nu doreste cedarea mostenirii, dar ceilalti renunta la mostenire?
Fratele nu poate renunta in favoarea dvs. La renuntare, partea lui se va imparti celorlalti care primesc mostenirea.
Iar in instanta se va face o expertiza asupra constructiei si inca una asupra terenului pentru a se afla valoarea masei imobiliare de impartit. Taxa initiala pentru fiecare expertiza in instanta este aprox. cate 1000 lei.
Daca dvs. veti primi toata locuinta, veti fi obligat sa dati sulta celorlalti care nu vor primi partea lor de imobil.
Inainte să deschid taxa de succesiune doresc să fiu cât mai informat.
Dar în ce situație nu aș putea să obțin dreptul de proprietate ? Bineinteles,din moment ce deschid taxa
Deschiderea procedurii succesorale (nu a taxei, ca taxele se plătesc, nu se deschid) nu e condiționată de renuntarea la dreptul unui moștenitor.
Si mai ales in favoarea cuiva.
Nu exista renunțare in favoarea. Cel care renunta se considera a nu fi fost niciodată moștenitor, partea lui urmând a fi împărțită în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.
Fratele dvs e liber să dispună cum vrea de acest drept. Ca accepta, ca renunta, ca vrea sa vândă cota, să o doneze, să o dea unei alte persoane, este strict decizia lui.
Dacă nu ajungeți la nici un fel de acord privind dezbaterea succesiunii, luati legatura cu un avocat și deschideți o acțiune în instanță.
Succesiune
titas68
Buna ziua,as dori sa ma sfatuiti daca as putea renunta (si care este modul in care se poate) la partea mea de mostenire in favoarea mamei.Suntem 3 frati, ... (vezi toată discuția)