avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cota parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cota parte mostenire

Dupa decesul sotului meu am ramas cu 1/2 din casa .Pot sa-i cedez sau sa-i vand partea mea de mostenire unuia dintre cei doi copii daca nu avem titlu de proprietate sau carte funciara pe casa doar in baza certificatului de mostenitor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:53, 22 Februarie 2018
Buna ziua,
NU, nu este posibil fara intabularea in cartea funciara.
Daca este vorba si de terenuri, mai ales extravilane, nu se poate fara titlul de proprietate cu tricolor.
Va mutumesc.eu doream sa-i vand cota parte din mostenire ca apoi cartea funciara si toate celelalte acte sa se faca direct pe numele ei
Eu spun ca se poate, insa nu mare mi-ar fi mirarea sa vi se ceara intabularea si alte dovezi privind actele de proprietate ale bunurilor din interiorul mostenirii. Cui vreti sa vindeti, altui mostenitor sau unui tert?
vreau sa-i cedez cota mea unuia dintre copii.
Banuiam. Este comostenitor al sotului dv. defunct, asadar e o cesiune declarativa de drepturi, nu o vanzare. Mergeti si intrebati la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cota parte zuzzu zuzzu Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 - daca in certificatul de mostenitor sunt trecute si imobil casa, si teren intravilan, si teren extravilan, pot vinde cota mea de 1/3 doar din terenurile ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)