Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au vândut casa sau au donat-o) fratelui tatălui meu. Tatăl meu a renunțat, VERBAL, la dreptul de a moștenii casa. Bunicii au decedat, anul trecut decedând și tatăl meu, fratele tatălui meu trăiește. Eu, în calitate de nepot, pot moșteni o parte din casa bunicilor? Se poate contesta actul de vânzare sau donație, v-am spus nu știu exact cum au procedat. Mulțumesc.
Elementul esențial de la care ar trebui să înceapă orice discuție în materie succesorală este data morții celui despre a cărui moștenire este vorba (data de la care începe - de regulă - să curgă și prescripția)
Tatăl dvs. era moștenitor rezervatar. Dvs. sunteți succesor al tatălui dvs. (succesor al moștenitorului rezervatar). Expresia din art. 1093 are în vedere situația în care moștenitorul rezervatar moare anterior exercitării dreptului său de a cere reducțiunea - iar acest drept se trasmite succesorilor săi. Însă, dacă se împlinise deja termenul de prescripție ... (doar dacă doarme adversarul să aveți ceva șanse).
Donatie imobil
arvat_t
Am primit printr-un act de donatie un apartament de la o persoana care nu are nici un grad de rudenie cu mie.Pot fi actionata in jud.de rudele ei (are verisori ... (vezi toată discuția)