avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozit indemnizatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozit indemnizatii

Buna ziua
In cadrul asociatiei de proprietari avem mai multe functii remunerate
(presedinte,administrator,cenzor,casier,oameni de serviciu,etc.).Pana acum erau remunerati in baza conventiilor civile de prestari servicii sau contract de mandat si plateam catre stat 5,5% catre CASS si 16% impozit.Mentionez ca majoritatea suntem pensionari.Aplicand noua lege cu impozitarea ce vom plati catre stat si in ce procente ? Am inteles ca vom plati 25% catre pensii ? (Daca este asa inseamna ca avem dreptul anual sa depunem la casa de pensii adeverinte de la asociatie pentru recalcularea pensiei ?).Care este modalitatea actuala legala de angajare la o asociatie de proprietari a presedintelui,administratorului,cenzorului,contabilului,oamenilor de serviciu ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aecobob , utilizator 08:39, 23 Februarie 2018
Conform dispozitii in vigoare presedinte si cenzor pot fi retribuiti in baza contractelor de mandat
Presedintele si cenzorul sunt alesi de catre adunarea generala nu au calitatea de angajati
Administratorul contabilul,femeia de serviciu pot fi retribuiti prin incheierea de CIM
Si ce platim catre stat si in ce procente ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea in revisal liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele probleme: Contabilului dintr-o Asociatie de proprietari ii revine in exclusivitate atributia de a opera in ... (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Salarii, beneficii, cheltuieli lvd lvd Buna tuturor, Am cateva intrebari a caror raspunsuri ma vor ajuta pe mine si pe voi pentru a clarifica daca platiti cat trebuie la intretinere. In ... (vezi toată discuția)