avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relație de concubinaj de 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relație de concubinaj de 2 ani

Am a vut o relație de concubinaj de 2 ani,el s-a mutat la mine in garsonieră cu haine ,atit,eu am avut tot ce îmi trebuia ,garsoniera e doar pe numele meu,pe parcursul relației am cumpărat lucruri împreună,el ,anul trecut in 15 septembrie a plecat de la mine cu haine și a mai luat din lucrurile care le zm luat împreună,acum mai îmi cere,are dreptul ?Și poate să depună plîngere la Poliție pt lucruri ,de altfel șki el are 2 mobile luate pe abonamentul meu ,el nu a prea lucr at cit a stat cu mine ,dc lycra ba nu lua bani ba își schimba locul de muncă,a făcut un credit la bancă,are doar contractul și chitanțele ,lucrurile pe card le am luat sunt lucruri banale ,in casă și actele adică bonurile sunt pe numele meu .Are vreun drept la ceva ,și poliția se bagă in așa ceva ? Nu are nevoie de avocat și de notar?
Cel mai recent răspuns: Claudiutiberiu , utilizator 18:21, 5 Martie 2018
Relatia de concubinaj nu este recunoscuta in ROmania astfel, bunurile mobile sunt ale persoanei care demonstreaza ca le-a dobandit. Nu poate avea pretentii daca nu demonstreaza ca sunt ale lui.
Aha,deci să nu îmi fac griji ,și in plus de asta nici măcar nu a avut buletin pe adresa mea,eu am chitanțe vu bani trimiși de la sora mea din Norvegia ,cu care pot dovedi că am cumpărat acele lucruri care sunt ale mele ,și el are pretenții la bunurile mele.Ms de răspuns ,aștept orice sugestie ,răspuns sau întrebare .
Am o întrebare ,din relația aceasta ,persoana care a plecat de la mine din casă,poate și are dreptul să facă plîngere la Poliție pentru împărțire de bunuri ,sau mă poate invita la poliție pentru asta ,precizez că mi-a spus un agent că sar putea să primesc invitație la poliție pentru împărțire de bunuri ,e valabilă sau pot să refuz doar prin hotărîre judecătorească?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt intr-o relatie de 10 ani. nu suntem căsătoriți, ... Euunic Euunic Buna seara! Sunt intr-o relatie de 10 ani. Nu suntem casatariti, ci diar logoditi, acum relatia a inceput sa scartie. Locuim intr-o garsoniera care a fost ... (vezi toată discuția)
Concubinaj adeladorin adeladorin buna ziua! as dori sa va intreb ce se poate face in situatia in care fosta concubina (dupa o relatie de 3 ani) ameninta pe fostul partener ca daca nu-I da ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobândite de concubini Kathyp Kathyp Am avut o relatie de concubinaj de 4 ani si jumatate, anul trecut de Craciun mi-a cumparat inelul de logodna...ne-am despartit recent, minora a ramas la mine ... (vezi toată discuția)