Calitatea de membru in Asociatia de proprietari nu este oblivatorie.
In schimb, este obligatoriu sa participati la cheltuielile Asociatiei, sa suportati cota parte din salariu presedintelui Asociatiei. Cota parte datorata de dumneavoastra se va calcula conformei cotei indivize stipulata in contractul de vanzare-cumparare al imobilului
Articolul 46_legea 230/2007 Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
Da, calitatea de membru al asociatiei este facultativa dar, si daca nu sunteti membru tot trebuie sa platiti tot ce va trece asociatia pe liste (inclusiv cota-parte din salariul presedintelui) asa ca e mai bine sa fiiti membru si sa aveti drept de vot in AG.
Pentru plati vedeti art. 46 din legea 230/2007 in postarea domnului Cyan.
Amenda asociatie
hob
Buna ziua,
am si eu o dilema legata de amenzile primite de asociatiile de proprietari(itm etc.)
In acest caz eu nefiind membru in asociatie(nu am facut ... (vezi toată discuția)