avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... act romanesc obligatoriu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

act romanesc obligatoriu?

Locuiesc in italia. Am dubla cetatenie. Vreau sa imi vand casa din Romania unde stau parintii mei dar in afara de certificatul de nastere nu mai am acte romanesti valabile. Am numai carte de identitate italiana. Pot vinde casa numai cu acest act sau trebuie sa imi fac obligatoriu pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate?
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
bndna, utilizator
Cel mai recent răspuns: bndna , utilizator 19:24, 22 Februarie 2018
Daca dovediti ca sunteti aceeasi persoana, nu vad de ce ar fi o problema. De ex. daca ati fi renuntat la cetatenia romana, n-ati mai fi avut acte de identitate romanesti.
Va sfatuiesc sa va faceti pasaportul.
Este adevarat ca documentul de identitate eliberat valabil de organele din Italia este valabil pentru identificarea dvs in Romania, dar asta prin prisma cetateniei italiene in opinia mea.
Puneti-va in locul notarului la care veti merge. El va vedea in actele de proprietate un Ion Popescu cu un domciliu in Romania, un anumit CNP si o serie cu un numar al unui document de identitate romanesc. In schimb, in fata lui, prezentand acele documente si dorind sa vanda imobilul se va afla un Ion Popescu cu domiciliu in Italia, fara CNP si fara actul de identitate romanesc. In afara de nume, prenume si data nasterii nu exista nici un element de identificare care sa faca legatura intre cel din actele de proprietate/cartea funciara si cel din cartea de identitate italiana.
Ar fi destul certificatul de nastere ca sa dovedesc ca sunt tot eu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu sunt căsătorită cu un italian de 20 de ani. ... Dianatoma1976 Dianatoma1976 Bunaseara, eu sunt căsătorită cu un italian de 20 de ani. Din păcate, nu am înregistrat,încă, căsătoria in România. Am tot cetățenie romană , si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua..sunt venit din italia cu fata de varsta de 3 ani..cand ... Cafes Cafes Buna ziua..sunt venit din Italia cu fata de varsta de 3 ani..cand sa nascut fata l,sotia nu a avut carte de indentitate asa cu nu a putut sa o recunoasca ... (vezi toată discuția)
Deces in italia nu poate fi inregistrat in romania din cauza numelui diferit SPIRIDON Florina claudia SPIRIDON Florina claudia Buna seara, as dori sa va supun atentiei urmatorul subiect: In anul 1970 o romanca se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, luand numele sotului prin ... (vezi toată discuția)