avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare

Buna seara.. Nu stiu daca am nimerit unde trebuie dar as dorii o informatie.
In urma decesului tatălui, s-a făcut succesiunea in anul 2014. Este obligatoriu sa fac intabularea şi cadastrul? Sau in ce caz trebuie să le fac?
Cel mai recent răspuns: jenna , utilizator 06:44, 23 Februarie 2018
Succesiunea se poate face fara cadastru/intabulare. Trebuie sa intabulati dreptul de proprietate in cazul in care doriti sa incheiati un act de dispozitie asupra bunurilor imobile mostenite (vanzare, donatie, partaj, ipoteca, etc)
Succesiunea s-a facut imediat după decesul tatălui. Nu am de gand sa vand , sa donez samd. Sa inteleg ca doar in cazul vanzarii, donarii samd se face cadastru si intabulare? Altfel nu ma obliga nimeni?
Daca la data cand ati facut succesiunea nu exista cadastru si intabulare, notarul a scris in certificatul de mostenitor (iar daca nu a scris asta, ar fi trebuit sa o faca) ca mostenitorii se obliga sa faca toate demersurile necesare in vederea obtinerii numarului cadastral si intabularii in Cartea funciara a imobilelor cuprinse in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea cadastrului este obligatorie in cazul donatiei cotei succesorale??? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil) BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in ... (vezi toată discuția)