avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara, as dori si eu cateva sfaturi legate de rezolvarea unei succesiuni. Sotul impreuna cu fratele sau au inceput demersurile pentru succesiunea dupa tatal lor. La cererea notarului au mers la anaf pentru obtinerea certificatului fiscal al tatalui decedat. Acolo au constatat cu mare surprindere ca la o luna dupa decesul tatalui adica in decembrie 2006 cei de la anaf au facut o recalculare a impozitului datorat de defunct in urma careia a rezultat o datorie de 36 lei. Pana in acest moment penalitatile plus datoria au ajuns la peste 4000 lei. Am mers si ne-am interesat de ce nu ni s-a comunicat aceasta datorie in tot acest timp iar doamna de la anaf ne-a spus ca au fost trimise opt instiintari prin posta si ca toate s-au intors neridicate. Ultima ar fi fost trimisa in 2017. Noi am locuit si locuim la aceasta adresa si nu am primit niciodata vreo instiintare pe numele defunctului. Intrebarea mea este daca nu se poate prescrie aceasta datorie sau macar sa achitam fara penalitati. Daca am fi stiut la timp nu s-ar fi ajuns la aceste sume.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sonya_67 , utilizator 19:21, 25 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Atacati in instanta acea instiintare
Va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont din cauza unor taxa la sanatate desi contribuabilul plateste sanatatea in italia lucrand acolo danielaiftinca danielaiftinca SUNT IFTINCA EUGEN SI AZI AM PLATIT LA ANAF 780 DE LEI PT CA IN 2011 AM AVUT UN CONT LA BCR SI AM INCASAT O DOBANDA DE 20 DE LEI. ASIGURARILE SOCIALE AU ... (vezi toată discuția)
Pot amâna succesiunea pentru a evita plata unor despăgubiri pe care trebuia sa le plătească decedatul? zayrra zayrra Mama mea a murit acum aproape un an. Cu puțin timp înainte sa moara a primit o Înștiințare de la un executor judecătoresc pentru a plăti despăgubiri in ... (vezi toată discuția)
Mostenim si datoriile? daniela0110 daniela0110 Tatal meu a decedat. In perioada cand traia a avut un abonament pe numele lui la una din companiile telefonice mobile din Romania(nu dau nume). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)