Buna seara, as dori si eu cateva sfaturi legate de rezolvarea unei succesiuni. Sotul impreuna cu fratele sau au inceput demersurile pentru succesiunea dupa tatal lor. La cererea notarului au mers la anaf pentru obtinerea certificatului fiscal al tatalui decedat. Acolo au constatat cu mare surprindere ca la o luna dupa decesul tatalui adica in decembrie 2006 cei de la anaf au facut o recalculare a impozitului datorat de defunct in urma careia a rezultat o datorie de 36 lei. Pana in acest moment penalitatile plus datoria au ajuns la peste 4000 lei. Am mers si ne-am interesat de ce nu ni s-a comunicat aceasta datorie in tot acest timp iar doamna de la anaf ne-a spus ca au fost trimise opt instiintari prin posta si ca toate s-au intors neridicate. Ultima ar fi fost trimisa in 2017. Noi am locuit si locuim la aceasta adresa si nu am primit niciodata vreo instiintare pe numele defunctului. Intrebarea mea este daca nu se poate prescrie aceasta datorie sau macar sa achitam fara penalitati. Daca am fi stiut la timp nu s-ar fi ajuns la aceste sume.
Va multumesc.
Datorie anaf
CristianaMgr
Tatal meu a fost platitor de TVA pana in 2002, an in care si-a lichidat toate datoriile la stat, pana atunci fiind liber profesionist. Suma pe care tb s-o ... (vezi toată discuția)