avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal parasire loc accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal parasire loc accident

Buna seara!
Sotul meu a facut un accident in urma cu 2 ani. A tamponat doua masini fara victime . In acel moment el se indrepta catre clinica unde ma aflam eu(eram insarcinata si avem risc de avort si am venit de urgenta la dr mea pt consult ) . Sotul meu vazand ca nu sunt victime , a stabilit cu pagubitii ca vor vorbi mai tarziu(la fata locului ramanand un prieten de-al sotului) si s-a indreptat catre clinica fara sa anunte politia. Cum a plecat, pagubitii au sunat politia anuntand accidentul . Cateva ore mai tarziu a aflat si sotul meu ca trebuie sa ajunga la politie sa dea declaratii dar fiind vineri seara si punand avocata noastra de pe atunci sa sune la politie, acestia au stabilit sa vina luni pt declaratii. I s-a retinut permisul iar domnul procuror de la sector 1 nu i-a acordat nici o dovada(desi am facut N cereri) . De 2 ani(da ,de 2 ani se face ancheta intr-un caz unde nu ai de anchetat nimic...2 pagubiti care nu au depus nici o plangere si 2 acte medicale care atesta ca am avut sarcina cu risc si o reteta din ziua accidentului) dosarul se afla in cercetare la politia rutiera iar azi d-na de la politie(nu stiu daca este procuroare) l-a sunat pe sotul meu si a zis sa se prezinte la dansa sapt viitoare ca sa ii prezinte calitatea de suspect.
Se poate sa ii deschida proces penal pt aceasta fapta si care sunt sansele de castig?
Din cate inteleg dosarul penal este deschis de 2 ani de zile, urmarirea penala fiind inceputa ”in rem”, in momentul de fata inteleg ca organul de up a dispus ca up urmărirea să se efectueze în continuare si faţă de sotul dvs, care a dobândit calitatea de suspect, in concluzie, exista un proces penal in faza de urmarire penala.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu persoana fara carnet si masina fara rca beatrice_dita beatrice_dita am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza ... (vezi toată discuția)
Renuntare la urmarirea penala accident herminast herminast Accident usor. Victima trece prin loc nepermis, suspectul o atinge cu masina, nu anunta politia, intreaba victima daca vrea sa o duca la spital, aceasta refuza ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima oana_ingrid29 oana_ingrid29 buna ziua. De curand sotul meu a fost impilcat intr-un accident auto cu victime, A sunat la 112, a venit politia , s-a facut masuratori, s-au luat declaratii. ... (vezi toată discuția)